ΗΠΑ: Σπίτι καταρρέει και πέφτει στη θάλασσα από το πέρασμα του τυφώνα Ερνέστο -Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Σπίτι καταρρέει και πέφτει στη θάλασσα από το πέρασμα του τυφώνα Ερνέστο -Δείτε βίντεο

Δύο άνθρωποι πνίγηκαν σε ρεύματα την Παρασκευή στη Νότια Καρολίνα, αν και οι αρχές δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές αν οι θάνατοι μπορούν να αποδοθούν στον Ernesto

spiti-katerrefse-mak5
Ο Ερνέστο επανέκτησε το καθεστώς τυφώνα την Κυριακή, καθώς βρισκόταν στον ανοιχτό Ατλαντικό Ωκεανό και προκάλεσε ήδη έντονη ανησυχία για τις περιοχές της Ανατολικής Ακτής ης βόρειας Αμερικής όπου αναμένεται να περάσει.

Ο τυφώνας υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα το βράδυ του Σαββάτου, καθώς οι μέγιστοι διατηρούμενοι άνεμοι του, που υπολογίζονται στα 70 μίλια/ώρα, δεν έφτασαν την ισχύ τυφώνα. Όμως ανέκτησε τη δύναμή του την Κυριακή, δημιουργώντας μέγιστους διατηρούμενους ανέμους 75 μιλίων/ώρα, πάνω από το όριο τυφώνα της κατηγορίας 1 που είναι 74 μίλια/ώρα.

Ο Ernesto περιστρεφόταν περίπου 520 μίλια νότια του Halifax, στον Καναδά, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων. Κινούνταν βόρεια-βορειοανατολικά πολύ ταχύτερα από ό,τι τις τελευταίες ημέρες, με ταχύτητα 17 μιλίων/ώρα, ανέφερε το κέντρο.

Ένα σπίτι στη Βόρεια Καρολίνα στην περιοχή Ροδάνθη κατέρρευσε στον Ατλαντικό Ωκεανό μετά από ένα τεράστιο κύμα από τον τυφώνα Ernesto.

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο

Οι αρχές προειδοποίησαν ότι «συνθήκες με θανατηφόρα κύματα και ρεύματα είναι πιθανές» για αρκετές ημέρες στις ανατολικές ακτές και σε μέρη του Καναδά, καθώς ο Έρνεστο ενισχύθηκε ξανά σε τυφώνα μετά την υποβάθμισή του σε τροπική καταιγίδα το Σάββατο.

Ο τυφώνας αναμένεται να περάσει κοντά από το Νιουφάουντλαντ του Καναδά αργά τη Δευτέρα ή νωρίς την Τρίτη, χωρίς όμως να πλησιάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Κέντρο Τυφώνων. Ωστόσο, η Νέα Υόρκη έκλεισε τις παραλίες στο Κουίνς και το Μπρούκλιν για κολύμπι το Σαββατοκύριακο λόγω των επικίνδυνων ρευμάτων που προκάλεσε ο Έρνεστο.

Παράλληλα, η πόλη Kitty Hawk της Βόρειας Καρολίνας έκλεισε τις παραλίες το Σαββατοκύριακο και προειδοποίησε για επιβολή προστίμων σε όσους αγνοούν την προειδοποίηση. Κόκκινες σημαίες υψώθηκαν σε πολλές παραλίες της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας την Κυριακή για να προειδοποιήσουν τους επισκέπτες για τα ισχυρά ρεύματα.

Το Σάββατο το απόγευμα, ένας 41χρονος άνδρας πνίγηκε κοντά στο Surf City της Βόρειας Καρολίνας. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Γραφείου Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Surf City, οι παραλίες στην περιοχή παρουσίαζαν επικίνδυνα ρεύματα λόγω του τυφώνα Έρνεστο.

Την Παρασκευή, δύο άνδρες, ηλικίας 65 και 73 ετών, πνίγηκαν με διαφορά λίγων ωρών αφού παρασύρθηκαν από ρεύματα κοντά στην ακτή του νησιού Hilton Head της Νότιας Καρολίνας, σύμφωνα με το Γραφείο Σερίφη της κομητείας Beaufort. Οι θάνατοί τους δεν συνδέονται άμεσα με τον Έρνεστο, καθώς η περιοχή μπορεί να παρουσιάζει επικίνδυνα ρεύματα όλο το χρόνο, ανέφεραν οι αρχές.

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες διασώζονται από ρεύματα, ενώ περίπου 100 χάνουν τη ζωή τους επειδή παρασύρονται από αυτά, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, 30 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους φέτος εξαιτίας ρευμάτων, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Φόρος εισοδήματος: Για πρώτη φορά οι επαγγελματίες πληρώνουν περισσότερα από τους μισθωτούς!

Καιρός: Αλλάζει απότομα με βροχές και καταιγίδες - Πού έπεσε χαλάζι, άναψαν φωτιές από τους κεραυνούς (βίντεο)

Αλέν Ντελόν: Άγγελος ή διάβολος; Τα παιδικά τραύματα και οι σχέσεις με τις γυναίκες και τα παιδιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης