Αμερικανίδα γιαγιά σκότωσε τη μάνα της εγγονής της κι αυτοκτόνησε - «Ήθελε να πάρει ο γιος της την κηδεμονία»

Τι ισχυρίζονται οι γονείς του θύματος σε αίτημα που κατέθεσαν στο δικαστήριο, ζητώντας να αποκτήσουν πρόσβαση στην εγγονή τους

Η 65χρονη γυναίκα που προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, όταν σκότωσε την πρώην του γιου της και κατόπιν αυτοκτόνησε, είχε ως αρρωστημένο στόχο να εξασφαλίσει ο γιος της την πλήρη κηδεμονία του παιδιού του ζευγαριού, ισχυρίζονται οι γονείς του θύματος σε νέα δικαστικά έγγραφα που φέρνει στο φως η New York Post.

Στο επείγον αίτημα που κατέθεσαν στο δικαστήριο η Νάνσι και ο Τζον Γκάλογουεϊ υποστηρίζουν ότι ο πατέρας της εγγονής τους, ο Ζακαρία Ριντ, έχει πάρει την τετράχρονη Λίλι μαζί του στην πολυτελή του κατοικία στο Σικάγο και, με το πρόσχημα ότι πενθεί τη μητέρα του και την πρώην του, τους έχει απαγορεύσει την οποιαδήποτε επικοινωνία με τη μικρή.

Η 65χρονη Καθλίν Λι, η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο του καρκίνου, πυροβόλησε και σκότωσε την 45χρονη δασκάλα ειδικής αγωγής Μαρίσα Γκάλογουεϊ στις 26 Ιουλίου σε έναν δρόμο του Μανχάταν, προτού βάλει τέλος και στη δική της ζωή. Τώρα οι γονείς του θύματος υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν βάσει ενός αρρωστημένου σχεδίου, και ότι ο γιος της δράστιδος θέλει να τους αποκόψει τελείως από την εγγονή τους.



«Είναι σαφές ότι η μητέρα [του Ριντ] είχε σχέδιο να σκοτώσει τη Μαρίσα προκειμένου ο γιος της να αποκτήσει την [πλήρη] επιμέλεια. Δυστυχώς, [ο Ριντ] έχει επιδείξει την πρόθεση να προωθήσει τους ίδιους στόχους της μητέρας του, καθώς αρνείται να μας παράσχει οποιαδήποτε πρόσβαση στη Λίλι εδώ και σχεδόν 3 εβδομάδες» αναφέρουν οι παππούδες της 4χρονης στα δικαστικά έγγραφα.

Το ζευγάρι, που ζει στο Κέιπ Μέι της Νέας Υόρκης - ζητά από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν να τους μεταβιβάσει τον χρόνο ανατροφής της Μαρίσα, που είχε καθοριστεί σε συμφωνία επιμέλειας του 2022 με τον Ριντ, σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Παρασκευή. Ζητούν επίσης να δοθεί εντολή στον Ριντ να συνεχίσει να ζει στη Νέα Υόρκη μέχρι η Λίλι να γίνει 18 ετών, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τη στενή σχέση που έχει με τους παππούδες της και την ετεροθαλή αδελφή της Μάριελ, που η Μαρίσα απέκτησε πριν από 1 χρόνο με δωρητή σπέρματος.



Η Νάνσι Γκάλογουεϊ αναφέρει στα δικαστικά έγγραφα ότι η ίδια και ο σύζυγός της ζήτησαν από τον Ριντ «πολλές» φορές μετά την φρικτή δολοφονία του παιδιού τους να μιλήσουν με τη Λίλι, καθώς ανησυχούν για την ψυχολογική της κατάσταση και θέλουν οι δύο αδελφές να αποτελέσουν παρηγοριά η μία για την άλλη. Ωστόσο ο Ριντ δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής ούτε καν την επικοινωνία με βιντεοκλήσεις.

«Δεν έχουμε ιδέα για το πώς τα πάει η Λίλι ούτε για το τι έχει πει ο Ριντ στο παιδί για τη μητέρα του», αναφέρουν οι τραγικοί γονείς στα δικαστικά έγγραφα. «Αυτό είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο και πρέπει να διορθωθεί άμεσα».




Ειδήσεις σήμερα:

Φόρος εισοδήματος: Για πρώτη φορά οι επαγγελματίες πληρώνουν περισσότερα από τους μισθωτούς!

Καιρός: Αλλάζει απότομα με βροχές και καταιγίδες - Πού έπεσε χαλάζι, άναψαν φωτιές από τους κεραυνούς (βίντεο)

Αλέν Ντελόν: Άγγελος ή διάβολος; Τα παιδικά τραύματα και οι σχέσεις με τις γυναίκες και τα παιδιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr