Η Ουκρανία κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα στο Κουρσκ - Επιβεβαίωση από τη Ρωσία

Καίριας σημασίας πλήγμα την Κυριακή - Μειώνεται ακόμη περισσότερο για τους Ρώσους η δυνατότητα μεταφοράς εξοπλισμού

Ακόμη ένα σημαντικό πλήγμα κατάφερε το Κίεβο σε βάρος της Μόσχας, με τη ρωσική πλευρά να επιβεβαιώνει ότι καταστράφηκε την Κυριακή και τρίτη γέφυρα στον ποταμό Σεϊμ, στην περιοχή του Κουρσκ. 


Το περιστατικό επιβεβαιώνεται από αναφορά, με ανάρτηση βίντεο, Ρώσου παρουσιαστή στο Telegram.

Μέχρι στιγμής η έκταση της ζημιάς στη γέφυρα δεν είναι σαφής, όπως και το γεγονός αν έχει καταστραφεί εντελώς ή μερικώς. Εκείνο που φέρεται να είναι σίγουρο είναι ότι έχει μειωθεί σημαντικά η δυνατότητα της Ρωσίας να μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο εξοπλισμό μέσω του ποταμού Σέιμ για να αντιμετωπίσει την ουκρανική εισβολή.

Υπενθυμίζεται ότι Ουκρανός διοικητής δήλωσε την Κυριακή ότι η πολεμική αεροπορία της χώρας του κατέστρεψε άλλη μία γέφυρα στρατηγικής σημασίας πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Το περιστατικό σημειώνεται καθώς η Ρωσία εκτόξευσε τον τρίτο βαλλιστικό πύραυλο κατά του Κιέβου αυτόν τον μήνα σε αντίποινα για την εισβολή της Ουκρανίας.

Το χρονικό 

«Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας», δήλωσε πριν από ένα 24ωρο ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επίθεση.

Δείτε βίντεο από την ανατίναξη της γέφυρας σύμφωνα με το NEXTA:

Υπενθυμίζεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη γέφυρα που στοχεύουν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Προ ημερών το Κίεβο κατέστρεψε «γέφυρα- κλειδί» στον ποταμό Σεΐμ του Κουρσκ, συνεχίζοντας την προέλαση που άρχισε στο ρωσικό έδαφος στις 6 Αυγούστου.

«Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος από την ουκρανική πλευρά, καταστράφηκε μια οδική γέφυρα στον ποταμό Σεΐμ στην περιοχή Γκλουσκόφσκι», δήλωσε ο Αλεξέι Σμιρνόφ, που εκτελεί χρέη κυβερνήτη στο Κουρσκ, στο Telegram. Δείτε βίντεο: 


Oργή Ρώσων πολιτών: «Ήμασταν σίγουροι ότι ο ρωσικός στρατός θα μας προστάτευε»


H αντεπίθεση της Ουκρανίας στο Κουρσκ έχει προκαλέει σωρεία αντιδράσεων στον τοπικό πληθυσμό ο οποίος δεν περίμενε ποτέ την ολιγωρία των ρωσικών αρχών. Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην περιοχή του Κουρσκ, μετά την ουκρανική επίθεση, οργισμένοι και απογοητευμένοι που δεν τους προστάτευσαν ο ρωσικός στρατός. Η εισβολή της Ουκρανίας στη Ρωσία αποκάλυψε τον προφανή εφησυχασμό των Ρώσων αξιωματούχων που είναι υπεύθυνοι για τα σύνορα. Πολλοί ντόπιοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υποβάθμισε την ουκρανική επίθεση ή ότι τους παραπληροφόρησε για τον κίνδυνο.

Μαρτυρίες σοκ από το Κουρσκ

Ο Αλεξάντερ Ζόριν, θεματοφύλακας του Αρχαιολογικού Μουσείου του Κουρσκ, πίστευε ότι ο θόρυβος των drones, των αεροσκαφών και oι βολές του πυροβολικού ήταν ρουτίνα, καθώς αυτός και οι συνάδελφοί του είχαν γίνει μάρτυρες παρόμοιας δραστηριότητας κατά τη διάρκεια δύο προηγούμενων καλοκαιριών. Η Σούντζα, το επίκεντρο της επίθεσης, ήταν 40 χιλιόμετρα μακριά. «Οι αναφορές των αξιωματούχων δεν ήταν καθόλου τρομακτικές: "100 σαμποτέρ μπήκαν μέσα" - αλλά στη συνέχεια ανέβηκαν σε 300, 800 … Ήταν αδύνατο να έχουμε μια σαφή εικόνα», είπε. «Αποφασίσαμε να φύγουμε μόνο όταν είδαμε ντόπιους που είχαν απομακρυνθεί από εκεί και μας είπαν να φύγουμε».

Η Λιόυμποφ Αντίποβα μίλησε για τελευταία φορά με τους ηλικιωμένους γονείς της πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, όταν άκουσε για πρώτη φορά φήμες για ουκρανική εισβολή, και τους παρακάλεσε να εγκαταλείψουν το χωριό τους στην περιοχή Κουρσκ. Η απειλή φαινόταν εξωπραγματική - το ρωσικό έδαφος είχε να δει δυνάμεις εισβολής από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - και τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αρχικά απέρριψαν την εισβολή ως μια μεμονωμένη «απόπειρα διείσδυσης», οπότε οι γονείς της Αντίποβα, αποφάσισαν να παραμείνουν.

Την επόμενη ημέρα, η Αντίποβα είδε στο διαδίκτυο φωτογραφίες Ουκρανών στρατιωτών να ποζάρουν δίπλα σε ένα σούπερ μάρκετ και τα γραφεία μιας εταιρείας φυσικού αερίου. Αναγνώρισε αμέσως το μέρος: Οι γονείς της ζουν περίπου 50 μέτρα μακριά.

«Όλα αυτά τα χρόνια οι γονείς μου δεν πίστευαν ότι θα επηρεάζονταν», δήλωσε η Aντίποβα στον Observer τηλεφωνικά από το Κουρσκ, αποφεύγοντας προσεκτικά να χρησιμοποιήσει τη λέξη «πόλεμος», η οποία έχει επισήμως τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία. «Δεν ξέρω ποιον μισώ περισσότερο τώρα, τον ουκρανικό στρατό ή την κυβέρνησή μας. Ήμασταν σίγουροι ότι ο ρωσικός στρατός θα μας προστάτευε. Είμαι έκπληκτη με το πόσο γρήγορα προχώρησαν οι ουκρανικές δυνάμεις», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή στο Κορλεόνε στη Σικελία μετά την «προκλητική» ανάρτηση του γιου ενός διαβόητου αρχιμαφιόζου

Έλον Μασκ: Έξαλλος για τον Καντίροφ και το Cybertruck με το πολυβόλο - «Είστε καθυστερημένοι που νομίζετε πως το έδωσα εγώ;»

Κρήτη: Σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στον ΒΟΑΚ - «Ετοιμάσου να με πάρεις αγκαλιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr