Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μπλίνκεν - Νετανιάχου: Το Ισραήλ στέλνει διαπραγματευτές στο Κάιρο αυτή την εβδομάδα

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μπλίνκεν - Νετανιάχου: Το Ισραήλ στέλνει διαπραγματευτές στο Κάιρο αυτή την εβδομάδα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του Ισραήλ στην τελευταία αμερικανική πρόταση σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ

blinken-netanyahu
Ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεις ώρες η συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού ο Νετανιάχου «επανέλαβε τη δέσμευση του Ισραήλ στην τρέχουσα αμερικανική πρόταση για την απελευθέρωση των ομήρων μας, η οποία λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ, στις οποίες επιμένει σθεναρά».

Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η συνάντηση ήταν θετική και διεξήχθη σε «καλό κλίμα».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Times of Israel επικαλούμενο ισραηλινός αξιωματούχο, o Νετανιάχου είπε στον Μπλίνκεν ότι θα στείλει τους κορυφαίους διαπραγματευτές του στη σύνοδο κορυφής στο Κάιρο αυτή την εβδομάδα. Της ομάδας θα ηγούνται ο επικεφαλής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα, ο διευθυντής της Σιν Μπετ Ρόνεν Μπαρ και το στέλεχος των IDF, Νίτζαν Άλον. Και οι τρεις συμμετείχαν στις συνομιλίες την περασμένη εβδομάδα στη Ντόχα του Κατάρ.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι «ενδεχομένως» τώρα είναι η «τελευταία» ευκαιρία για να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας ο οποίος διαρκεί περισσότερους από δέκα μήνες.

«Είναι μια αποφασιστική στιγμή, ίσως είναι η καλύτερη, ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους, να επιτευχθεί εκεχειρία και να μπει όλος ο κόσμος στον δρόμο της ειρήνης και της ασφάλειας που θα διαρκέσουν», τόνισε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια συνάντησής του στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Στην Κέρκυρα για διακοπές η Τζένιφερ Άνιστον - Ήρθε αλλά πέρασε σχεδόν απαρατήρητη

Προειδοποίηση Κολυδά: Προσοχή, ξεκινά ο δεύτερος γύρος της κακοκαιρίας - Δείτε χάρτη με τις επικίνδυνες περιοχές

Βρετανία: Επίθεση με μαχαίρι στο Μάντσεστερ - Μία νεκρή, δύο σοβαρά τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης