Σικελία: «Έγειρε στο πλάι και μετά βυθίστηκε» λέει καπετάνιος που έσωσε 15 άτομα μετά το ναυάγιο σκάφους στο Παλέρμο

Έξι άνθρωποι αγνοούνται

Ενας νεκρός και έξι αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου του ιστιοφόρου γιοτ Bayesian, μήκους 56 μέτρων, που μετέφερε 22 ανθρώπους και βυθίστηκε τα ξημερώματα ανοικτά του Παλέρμο της Σικελίας.

Σημειώνεται ότι 15 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ανάμεσά τους ένα παιδί, αφού το υπό βρετανική σημαία σκάφος βυθίστηκε όταν ανεμοστρόβιλος και θαλασσοταραχή έπληξαν την περιοχή νωρίς το πρωί. Οι διασωθέντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Την ίδια ώρα, ο καπετάνιος ενός πλοίου που ήταν κοντά όταν στο μοιραίο ιστιοφόρο και διέσωσε τους 15 ανθρώπους περιέγραψε στο BBC τις συνθήκες υπό της οποίες το σκάφος βυθίστηκε.



Ο καπετάνιος Κάρστεν Μπόρνερ δήλωσε ότι και το σκάφος του χτυπήθηκε από πολύ ισχυρές ριπές λόγω τις κακοκαιρίας τις πρώτες πρωινές ώρες, καταφέρνοντας να το σταθεροποιήσει ενώ ήταν αγκυροβολημένο, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα.



Παράλληλα τόνισε ότι παρατήρησαν το ιστιοφόρο εκτός ελέγχου να τους προσεγγίζει επικίνδυνα και έκαναν ελιγμούς για να το αποφύγουν: «Καταφέραμε να κρατήσουμε το πλοίο στη θέση του και αφού τελείωσε η καταιγίδα, παρατηρήσαμε ότι το πλοίο πίσω μας είχε χαθεί».

Ο Μπόρνερ δήλωσε στη συνέχεια ότι είδαν μια φωτοβολίδα στο νερό και κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου βρήκαν μια σωσίβια σχεδία να παρασύρεται από τη θάλασσα. Είπε ότι έτσι βρήκαν τα 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού.



Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, τα τρία σοβαρά, είπε ο Μπόρνερ στους δημοσιογράφους. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι επικοινώνησαν με την ακτοφυλακή, η οποία παρέλαβε τους διασωθέντες και τους τραυματίες. Περιγράφοντας τις συνθήκες, ο καπετάνιος υπογράμμισε ότι το σκάφος του είχε επίσης πάρει κλίση ενώ την ίδια ώρα το ιστιοφόρο «έγειρε στο πλάι και μετά βυθίστηκε».

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού στην Κρήτη - Άφαντοι οι δράστες 33 ημέρες μετά την επίθεση

Αίαντας Μανθόπουλος: Στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού η κόρη του, Λήδα, που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

Η «αβάσταχτη ελαφρότητα» του ευρωβουλευτή Φειδία - Ξεπλένει και τον «Αττίλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr