Συνάντηση Ζελένσκι και Μόντι στην Ουκρανία στις 23 Αυγούστου

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα τεθεί η πολυμερής συνεργασίας των δύο πλευρών

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα συζητήσουν για τις σχέσεις των χωρών τους και την πολυμερή συνεργασία κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού στο Κίεβο την Παρασκευή 23 Αυγούστου, έπειτα από πρόσκληση του Ζελένσκι.

«Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του επικεφαλής της ινδικής κυβέρνησης στην χώρα μας στην ιστορία των διμερών μας σχέσεων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Ουκρανού προέδρου που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ινδού ηγέτη στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία, στις αρχές του 2022, αλλά και η πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στο Κίεβο εδώ και 30 χρόνια

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας επισημαίνει ότι το Νέο Δελχί τάσσεται σταθερά υπέρ του διαλόγου και της διπλωματίας για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Ωστόσο η Ινδία διατηρεί στενές διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, τις οποίες δεν μετάβαλε μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.




Ειδήσεις σήμερα:

Οργή στο Κορλεόνε στη Σικελία μετά την «προκλητική» ανάρτηση του γιου ενός διαβόητου αρχιμαφιόζου

Έλον Μασκ: Έξαλλος για τον Καντίροφ και το Cybertruck με το πολυβόλο - «Είστε καθυστερημένοι που νομίζετε πως το έδωσα εγώ;»

Κρήτη: Σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στον ΒΟΑΚ - «Ετοιμάσου να με πάρεις αγκαλιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr