Λουκασένκο σε ΕΕ: Δεν πρόκειται να σταματήσω τις ροές μεταναστών προς την Ευρώπη

Λουκασένκο σε ΕΕ: Δεν πρόκειται να σταματήσω τις ροές μεταναστών προς την Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση της Πολωνίας έχουν κατηγορήσει Πούτιν και Λουκασένκο ότι προωθούν σκοπίμως παράτυπους μετανάστες στην ΕΕ από το 2021

lukasenko
Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο προειδοποίησε ότι δεν σκοπεύει να εμποδίσει μετανάστες από περιοχές κρίσεων οι οποίοι περνούν από τη Λευκορωσία κατευθυνόμενοι προς τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μου βάζετε τη θηλιά στον λαιμό με τη μορφή κυρώσεων και μετά απαιτείτε να προστατεύσω την ΕΕ από τις ροές μεταναστών; Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», υπογραμμίζει ο Λουκασένκο σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση της Πολωνίας έχουν κατηγορήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο ότι προωθούν σκοπίμως παράτυπους μετανάστες στην ΕΕ από το 2021, παρέχοντάς τους βίζες και μεταφορικά μέσα. Η κύρια διαδρομή οδηγεί μέσω Λευκορωσίας στα πολωνικά σύνορα.

«Σκοπός τους είναι να δείξουν σε όλη την Ευρώπη ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν ελέγχονται, ώστε να προκαλέσουν πολιτικές συνέπειες: να ενισχύσουν την ακροδεξιά, η οποία υπόσχεται να ανατρέψει την ΕΕ εκ των έσω», είχε δηλώσει τον Ιούνιο ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Κλείσιμο
Η Πολωνία έχει θωρακίσει μεγάλο τμήμα των συνόρων της με φράχτη ύψους 5,5 μέτρων και ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης. Ωστόσο, καθημερινά καταγράφονται απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα. Μόνο το τελευταίο τριήμερο, οι συνοριοφύλακες έχουν καταγράψει 201 τέτοιες απόπειρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με νεκρή 39χρονη στην Κέρκυρα - Το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε σε τοιχίο


Το χτύπημα του Ισραήλ στη Χοντέιντα πιθανόν είναι έγκλημα πολέμου, λέει η Human Rights Watch

Περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή Κουρσκ, ανακοίνωσε η Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης