Ατλάντα: Αγωγή σε νοσοκομείο γιατί έχασε ένα κομμάτι κρανίου από ασθενή

Ατλάντα: Αγωγή σε νοσοκομείο γιατί έχασε ένα κομμάτι κρανίου από ασθενή

Λόγω της αμέλειας, η παραμονή ενός άνδρα στο νοσοκομείο παρατάθηκε σημαντικά και προκλήθηκαν σημαντικές βλάβες στην υγεία του

nosokomeio_maketa
Ζευγάρι από την Ατλάντα των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή κατά του νοσοκομείου Emory που φέρεται να έχασε μέρος του κρανίου του άνδρα έπειτα από επέμβαση στον εγκέφαλο.

Ο Φερνάντο Κλάστερ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία τον Σεπτέμβριο του 2022. Οι γιατροί αφαίρεσαν ένα κομμάτι 12 επί 15 εκατοστών από το κρανίο του για να θεραπεύσουν την αιμορραγία, το οποίο θα αποκαθιστούσαν με δεύτερη επέμβαση έπειτα από καιρό.

Ωστόσο, το προσωπικό δεν κατάφερε να βρει το τμήμα του κρανίου του ασθενή, όπως δεν βρήκε και τμήματα από κρανία άλλων ασθενών.

Τελικά χρειάστηκε η κατασκευή συνθετικού κρανίου που τοποθετήθηκε στον ασθενή στις 23 Νοεμβρίου, αναφέρει ο Guardian.

Κλείσιμο
Στην αγωγή του το ζεύγος υποστηρίζει ότι το νοσοκομείο δεν ταυτοποίησε τα τμήματα των οστών και για τον λόγο αυτό δεν μπορούσε να είναι σίγουρο ποιο τμήμα κρανίου ανήκε στον Κλάστερ.

Η περιπέτεια του άνδρα δεν τέλειωσε εκεί.

Το συνθετικό κρανίο προκάλεσε λοίμωξη και με τη σειρά της παραμονή στο νοσοκομείο μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο. Πέρα από τον «συνεχή σωματικό και συναισθηματικό πόνο και την ταλαιπωρία», εκτοξεύτηκε και το κόστος της νοσηλείας στα 146.845,60 δολάρια (περίπου 132.000 ευρώ).

Ισχυρίζεται ακόμη το ζεύγος ότι ο Κλάστερ είναι πλέον ανίκανος να εργαστεί και υποφέρει από μόνιμες βλάβες στην υγεία του λόγω της αμέλειας του νοσοκομείου.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε στο NBC ότι το νοσοκομείο «έχει δεσμευτεί να παρέχει υψηλής ποιότητας φροντίδα για τους ασθενείς», ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει την αγωγή γιατί δεν σχολιάζει εν εξελίξει νομικές υποθέσεις.




Ειδήσεις σήμερα:

ΑΑΔΕ: Μπαράζ λουκέτων και πρόστιμα άνω του 1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή - Πάνω από 48.000 επιτόπιοι έλεγχοι


Κακοκαιρία: Επιφυλακή για το δεύτερο κύμα ακραίων φαινομένων - 30.000 κεραυνοί μέσα σε 18 ώρες - Βίντεο

Σαμαρά, Καρύδη και Κωνσταντινίδου προσπαθούν να ανέβουν πάνω στο SUP για μια φωτογραφία - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης