Σικελία: «Κρατούσα την κόρη μου σφιχτά, πολλοί ούρλιαζαν» περιγράφει η μητέρα που επέζησε από το ναυάγιο

Η μητέρα και το ενός έτους μωράκι της ήταν ανάμεσα στους 15 που επέζησαν από το ναυάγιο με έναν νεκρό - Έχει ανασυρθεί ένας νεκρός

«Για δύο δευτερόλεπτα έχασα το παιδί στη θάλασσα, και αμέσως μετά το κράτησα ξανά μέσα στη μανία των κυμάτων», λέει στο ιταλικό ειδησεογραφικό μέσο ANSA η Σαρλότ, μια 35χρονη μητέρα που μαζί με την ενός έτους κόρη της, Σοφία, αποτελούν δύο εκ των 15 διασωθέντων από το ιστιοφόρο Bayesian, που βυθίστηκε ανοιχτά της Σικελίας.

«Την κρατούσα σφιχτά, σφιχτά πάνω μου, ενώ η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη. Πολλοί ούρλιαζαν. Ευτυχώς η σωσίβια λέμβος φούσκωσε και 11 από εμάς καταφέραμε να επιβιβαστούμε σε αυτήν», περιγράφει η Σαρλότ. 



Μητέρα και κόρη είχαν επιβιβαστεί στο Bayesian, το σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά του Πορτικέλο, μαζί με τον σύζυγό της, συναδέλφους της και κάποιους συγγενείς. Τώρα, όμως, βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων στο δωμάτιο της κόρης της.

Η ενός έτους Σοφία είναι καλά στην υγεία της, ενώ η μητέρα της έφερε απλά μερικά τραύματα που αντιμετωπίστηκαν με μερικά ράμματα, ενώ θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε ένα ξενοδοχείο. 

«Ήταν τρομερό», αφηγείται η Σαρλότ. «Μέσα σε λίγα λεπτά το σκάφος χτυπήθηκε από πολύ δυνατό άνεμο και βυθίστηκε λίγο αργότερα». Η γυναίκα ζητά από τους γιατρούς συνεχή νέα για την κατάσταση των άλλων επιβατών και του πληρώματος. «Τόσο οι γονείς όσο και το παιδί είναι κλινικά καλά», αναφέρει στο ειδησεογραφικό μέσο το νοσοκομείο, «τους βοηθούν ψυχολόγοι γιατί είναι πολύ ταραγμένοι. Έχουν περάσει μια τραυματική εμπειρία».

Βρετανός μεγιστάνας μεταξύ των νεκρών

Εν τω μεταξύ ο Μάικ Λιντς, μεγιστάνας στον τομέα της τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο (πολλοί τον ονομάζουν σαν τον Βρετανό Μπιλ Γκέιτς), είναι μεταξύ των αγνοουμένων μετά τη βύθιση πολυτελούς γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας ιδρυτής της Autonomy Corporation, είναι ένας από τους έξι ανθρώπους που αγνοούνται σύμφωνα με τη Guardian, ενώ η σύζυγός του, Άντζελα Μπακάρες διεσώθη.

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές μετά το περιστατικό στη Σικελία και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε προξενική υποστήριξη στους Βρετανούς υπηκόους που έχουν πληγεί».



Και η κόρη του Μάικ Λιντς ανάμεσα στους αγνοούμενους 

Ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας, Salvatore Cocina, επιβεβαίωσε στο BBC ότι εκτός από τον ίδιο τον μεγιστάνα, η 18χρονη κόρη του Χάνα και ο σεφ του σκάφους, Ρικάρντο Τόμας, είναι μεταξύ των αγνοουμένων του ναυαγίου.

Σύμφωνα με το BBC, η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς έχει φτάσει πλέον από τη Ρώμη μια εξειδικευμένη καταδυτική ομάδα έρευνας και ομάδα διάσωσης. 


Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:


Δεκαπέντε άτομα διασώθηκαν από το μήκους 56 μέτρων ιστιοφόρο Bayesian, που βυθίστηκε ανοιχτά της Σικελίας, από περιπολικά της ιταλικής ακτοφυλακής και διασώστες. Μεταξύ των διασωθέντων είναι και ένα παιδί ενός έτους. Από το ναυάγιο έχει ανασυρθεί ένας νεκρός.

Δείτε φωτογραφίες του σκάφους:




Ο Λιντς, γνωστός ως ο «Βρετανός Μπιλ Γκέιτς» είχε βρεθεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους τελευταίους μήνες λόγω μιας πολύκροτης υπόθεσης απάτης. Σύμφωνα με το Sky News, τον Ιούνιο απαλλάχθηκε από αμερικανικό δικαστήριο από όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν την πώληση της εταιρείας λογισμικού Autonomy στην Hewlett-Packard το 2011.

Εκδόθηκε στις ΗΠΑ για να δικαστεί τον Μάιο του περασμένου έτους και πέρασε 13 μήνες σε κατ' οίκον περιορισμό στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς ανέμενε τη δίκη για 17 κατηγορίες συνωμοσίας και απάτης -που αργότερα μειώθηκαν σε 15 κατηγορίες- που του απαγγέλθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Αθωώθηκε μαζί με το πρώην οικονομικό στέλεχος Στέφεν Τσάμπερλειν ο οποίος αντιμετώπιζε τις ίδιες κατηγορίες.

Ο Λιντς κατηγορήθηκε από την HP για σκόπιμη υπερεκτίμηση της αξίας της Autonomy, μιας επιχείρησης που ίδρυσε και διηύθυνε, πριν εξαγοραστεί από την αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας. Ο ίδιος αρνιόταν κάθε αδίκημα.

«Έγειρε στο πλάι και μετά βυθίστηκε»

Την ίδια ώρα, ο καπετάνιος ενός πλοίου που ήταν κοντά όταν στο μοιραίο ιστιοφόρο και διέσωσε τους 15 ανθρώπους περιέγραψε στο BBC τις συνθήκες υπό της οποίες το σκάφος βυθίστηκε.

Ο καπετάνιος Κάρστεν Μπόρνερ δήλωσε ότι και το σκάφος του χτυπήθηκε από πολύ ισχυρές ριπές λόγω τις κακοκαιρίας τις πρώτες πρωινές ώρες, καταφέρνοντας να το σταθεροποιήσει ενώ ήταν αγκυροβολημένο, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα.



Παράλληλα τόνισε ότι παρατήρησαν το ιστιοφόρο εκτός ελέγχου να τους προσεγγίζει επικίνδυνα και έκαναν ελιγμούς για να το αποφύγουν: «Καταφέραμε να κρατήσουμε το πλοίο στη θέση του και αφού τελείωσε η καταιγίδα, παρατηρήσαμε ότι το πλοίο πίσω μας είχε χαθεί».

Ο Μπόρνερ δήλωσε στη συνέχεια ότι είδαν μια φωτοβολίδα στο νερό και κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου βρήκαν μια σωσίβια σχεδία να παρασύρεται από τη θάλασσα. Είπε ότι έτσι βρήκαν τα 15 άτομα.



Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, τα τρία σοβαρά, είπε ο Μπόρνερ στους δημοσιογράφους. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι επικοινώνησαν με την ακτοφυλακή, η οποία παρέλαβε τους διασωθέντες και τους τραυματίες. Περιγράφοντας τις συνθήκες, ο καπετάνιος υπογράμμισε ότι το σκάφος του είχε επίσης πάρει κλίση ενώ την ίδια ώρα το ιστιοφόρο «έγειρε στο πλάι και μετά βυθίστηκε».

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΑΔΕ: Μπαράζ λουκέτων και πρόστιμα άνω του 1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή - Πάνω από 48.000 επιτόπιοι έλεγχοι


Κακοκαιρία: Επιφυλακή για το δεύτερο κύμα ακραίων φαινομένων - 30.000 κεραυνοί μέσα σε 18 ώρες - Βίντεο

Σαμαρά, Καρύδη και Κωνσταντινίδου προσπαθούν να ανέβουν πάνω στο SUP για μια φωτογραφία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr