Τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς για να σταματήσει τη ρωσική προώθηση στα ανατολικά, ζητά ο Ζελένσκι

Τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς για να σταματήσει τη ρωσική προώθηση στα ανατολικά, ζητά ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε σήμερα στο Κίεβο ενώπιον των πρεσβευτών της χώρας του - «Οι δυνάμεις μας ελέγχουν περισσότερα από 1.250 τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους του Κουρσκ» ανέφερε

zelensky_2907
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τους δυτικούς συμμάχους του να επιτρέψουν στο Κίεβο να πλήξει τη Ρωσία με τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που του παρέδωσαν, ώστε να "σταματήσει την προώθηση" του ρωσικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία.

"Η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει την προώθηση του ρωσικού στρατού στο μέτωπο παρά μόνο με την απόφαση που περιμένουμε από τους εταίρους μας: την απόφαση για τις ικανότητες μεγάλου βεληνεκούς", δήλωσε ο Ζελένσκι σε ομιλία του στο Κίεβο ενώπιον των πρεσβευτών της χώρας του.

"H αφελής, απατηλή έννοια των αποκαλούμενων κόκκινων γραμμών όσον αφορά τη Ρωσία, η οποία κυριάρχησε στην αποτίμηση του πολέμου από μερικούς εταίρους, έχει καταρρεύσει αυτές τις μέρες κάπου κοντά στη Σούντζα", τόνισε στην ομιλία του, αναφερόμενος στη ρωσική συνοριακή πόλη της περιφέρειας Κουρσκ, η οποία τελεί τώρα υπό ουκρανικό έλεγχο,

Ο Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν έδαφος άνω των 1.250 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 92 τοποθεσίες στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία από την 6η Αυγούστου αποτελεί το πεδίο μιας άνευ προηγουμένου μεγάλης ουκρανικής επίθεσης.

Κλείσιμο
"Οι Ουκρανοί πολεμιστές συνεχίζουν τις αμυντικές επιχειρήσεις τους εντός των καθορισμένων περιοχών της περιφέρειας του Κουρσκ. Έως σήμερα, οι δυνάμεις μας ελέγχουν περισσότερα από 1.250 τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους του Κουρσκ και 92 τοποθεσίες", τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή στο Κορλεόνε στη Σικελία μετά την «προκλητική» ανάρτηση του γιου ενός διαβόητου αρχιμαφιόζου

Έλον Μασκ: Έξαλλος για τον Καντίροφ και το Cybertruck με το πολυβόλο - «Είστε καθυστερημένοι που νομίζετε πως το έδωσα εγώ;»

Κρήτη: Σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στον ΒΟΑΚ - «Ετοιμάσου να με πάρεις αγκαλιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης