Λίβανος: Ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ

Στόχος έγινε αποθήκη σε ένα από τα προπύργια της οργάνωσης, στην κοιλάδα Μπεκάα

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αργά τη Δευτέρα αεροπορικές επιδρομές σε τρεις τοποθεσίες στην κοιλάδα Μπεκάα, στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (NNA).

Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) και το Reuters, επικαλούμενα καλά πληροφορημένες πηγές, ανέφεραν ότι στόχοι ήταν αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ.





Βίντεο από το σημείο δείχνει ότι μετά την αρχική έκρηξη έγιναν πολλές δευτερεύουσες, πιθανόν από την καταστροφή πυρομαχικών που ήταν αποθηκεύμενα στο σημείο. Διακρίνονται ακόμη να εκτοξεύονται πύραυλοι από το σημείο που πετούν ανεξέλεγκτα, επίσης λόγω της έκρηξης που προηγήθηκε.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Ωστόσο η ανησυχία για εξάπλωση της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή έχει ενταθεί μετά το ισραηλινό πλήγμα της 30ής Ιουλίου στη Βηρυτό που στοίχισε τη ζωή σε στρατιωτικό αξιωματούχο της Χεζμπολάχ και προκάλεσε τη δολοφονία του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, μια ημέρα αργότερα, στην Τεχεράνη.

Το Ιράν και η Χεζμπολάχ έχουν απειλήσει πως θα εκδικηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με νεκρή 39χρονη στην Κέρκυρα - Το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε σε τοιχίο


Το χτύπημα του Ισραήλ στη Χοντέιντα πιθανόν είναι έγκλημα πολέμου, λέει η Human Rights Watch

Περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή Κουρσκ, ανακοίνωσε η Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr