Παραγουάη: Βουλευτής σκοτώθηκε από αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών που πήγαν να συλλάβουν τον γιο του

Οι αρχές αναζητούσαν έγγραφα σχετικά με τις διασυνδέσεις του βουλευτή με διακινητές ναρκωτικών

Ένας βουλευτής του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος της Παραγουάης, σκοτώθηκε τη Δευτέρα σε ανταλλαγή πυρών με πράκτορες της δίωξης ναρκωτικών που επιχείρησαν να κάνουν έρευνα στο σπίτι του, στο Πέδρο Χουάν Καμπαγιέρο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι πράκτορες «δέχτηκαν πυρά και ανταπέδωσαν, τραυματίζοντας θανάσιμα τον βουλευτή» Εουλάλιο Γκόμες, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα (129/8), είπε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας.




Σύμφωνα με τον αρχηγό, οι αστυνομικοί δεν σκόπευαν να συλλάβουν τον βουλευτή αλλά τον γιο του, Αλεχάντρε, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ο Αλεχάντρε συμμετείχε στην ανταλλαγή πυρών και διέφυγε, αλλά στη συνέχεια παραδόθηκε στις αρχές.

Ο βουλευτής Γκόμες του κόμματος Colorado, ένας εύπορος κτηματίας από το Πέδρο Χουάν Καμπαγιέρο, μια περιοχή στα σύνορα με τη Βραζιλία, είχε βουλευτική ασυλία. Οι αστυνομικοί ήλπιζαν ότι στο σπίτι τους θα έβρισκαν έγγραφα σχετικά με μια έρευνα για τις διασυνδέσεις του με διακινητές ναρκωτικών.

Ο Εουλάλιο Γκόμες και ο γιος του ήταν στο επίκεντρο έρευνας για διακίνηση ναρκωτικών.

Τον Μάιο του 2022 ο δήμαρχος του Πέδρο Χουάν Καμπαγιέρο, Χοσέ Κάρλος Ασεβέδο, δολοφονήθηκε από αγνώστους. Τέσσερις μήνες αργότερα δολοφονήθηκε ένας 33χρονος δημοσιογράφος ραδιοφωνικού σταθμού από δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανάκι.



Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με νεκρή 39χρονη στην Κέρκυρα - Το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε σε τοιχίο


Το χτύπημα του Ισραήλ στη Χοντέιντα πιθανόν είναι έγκλημα πολέμου, λέει η Human Rights Watch

Περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή Κουρσκ, ανακοίνωσε η Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr