Το Ισραήλ ανέκτησε τις σορούς έξι ομήρων - Μεταξύ τους ένας που θεωρούσαν ότι είναι ζωντανός

Το Ισραήλ ανέκτησε τις σορούς έξι ομήρων - Μεταξύ τους ένας που θεωρούσαν ότι είναι ζωντανός

Εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ολονύκτιας επιχείρησης στη νότια Λωρίδα της Γάζας - Πλέον 105 από τους 251 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου παραμένουν στη Γάζα

hostages6
Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) επιβεβαιώνουν σήμερα ότι ανέκτησαν τις σορούς έξι Ισραηλινών ομήρων κατά τη διάρκεια ολονύκτιας επιχείρησης στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Οι όμηροι είναι οι: Alex Dancyg 75 ετών, Yagev Buchshtav 35 ετών, Chaim Peri 79 ετών, Yoram Metzger 80 ετών, Nadav Popplewell 51 ετών και Avraham Munder 78 ετών.

Οι Dancyg και Buchshtav είχαν επιβεβαιωθεί ως νεκροί από τις IDF στα τέλη Ιουλίου, ενώ οι Peri, Metzger και Popplewell είχαν κηρυχθεί νεκροί από τον στρατό στις αρχές Ιουνίου. Οι πέντε πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στη Χαν Γιουνίς στις αρχές του 2024, αν και τα αίτια θανάτου τους δεν ήταν γνωστά.

Ο Μάντερ δεν είχε προηγουμένως κηρυχθεί νεκρός από τον IDF, αν και ο στρατός είχε κάποιες πληροφορίες που τον έκαναν να ανησυχεί για την υγεία του.
Κλείσιμο

Με την ανάκτηση των σορών, οι IDF δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να ερευνούν τα αίτια θανάτου, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας οι όμηροι να σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.

Οι IDF λένε ότι είχαν ακριβείς πληροφορίες που επέτρεψαν στα στρατεύματα της 98ης Μεραρχίας και στα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet να φτάσουν σε μια σήραγγα στο Χαν Γιουνίς και να ανακτήσουν τα πτώματα, εν μέσω μιας νέας επίθεσης στην πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Οι Munder, Dancyg, Peri και Metzger απήχθησαν από τη Χαμάς από το Κιμπούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου, ενώ οι Buchshtav και Popplewell πιάστηκαν όμηροι από το Κιμπούτς Νιρίμ.

Τώρα πιστεύεται ότι 105 από τους 251 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου παραμένουν στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των σωμάτων 34 νεκρών που επιβεβαιώθηκαν από τις IDF.

Η Χαμάς απελευθέρωσε 105 πολίτες κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ τέσσερις όμηροι απελευθερώθηκαν πριν από αυτό. Επτά όμηροι έχουν διασωθεί ζωντανοί από τα στρατεύματα και έχουν επίσης ανακτηθεί τα πτώματα 30 ομήρων, συμπεριλαμβανομένων τριών που σκοτώθηκαν κατά λάθος από τον στρατό καθώς προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους απαγωγείς τους.

Η Χαμάς κρατά επίσης δύο ισραηλινούς πολίτες που εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας το 2014 και το 2015, καθώς και τις σορούς δύο στρατιωτών των IDF που σκοτώθηκαν το 2014.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Μπροστά στα μάτια της μάνας και του αδελφού του σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ

Τήλος: Συγκίνησε ο λιμενικός που διέσωσε το 50ημερών βρέφος - Το προσφυγόπουλο έπινε γάλα με θαλασσινό νερό για τρεις μέρες

Τζο Μπάιντεν: Με δάκρυα στα μάτια στο συνέδριο των Δημοκρατικών - «Έκανα λάθη, στηρίξτε Χάρις, ο Τραμπ είναι loser»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης