Και Νορβηγός, και πρίγκιπας, κι όμως... δέρνει τη σύντροφό του

Ο θετός γιος του πρίγκιπα διαδόχου Χάακον συνελήφθη για βία εναντίον της συντρόφου του και δεν ήταν η πρώτη φορά - Ολα αυτά την ώρα που η πριγκίπισσα αδελφή του μελλοντικού βασιλιά παντρεύεται έναν bisexual τσαρλατάνο πνευματιστή

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
marius-borg-mette-marit-xr
Αν μιλάμε για ψιθύρους, φήμες και σκάνδαλα που πλημμυρίζουν ως απόνερα μπουγάδας τις βασιλικές αυλές της Ευρώπης, τα πρωτεία έχουν το δίχως άλλο οι Αγγλοι, ακολουθούμενοι -σε απόσταση ασφαλείας- από τους Ισπανούς. Oμως η αλήθεια είναι πως και οι υπόλοιποι γαλαζοαίματοι της Γηραιάς Ηπείρου κουβαλάνε τον δικό τους σταυρό. Και μάλιστα στην πρόσφατη περίπτωση της νορβηγικής αυλής για αφορμές που φέρνουν ένα εξ αγχιστείας μέλος της ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο 27χρονος Μάριους Μποργκ Χόιμπι πέτυχε εκείνο που προσπαθούσε φιλότιμα για χρόνια, δουλεύοντας σε περιοδικά και οίκους μόδας, παρτάροντας δίχως αύριο, οδηγώντας γρήγορα αυτοκίνητα, συναναστρεφόμενος κάθε reality star που η τοπική τηλεόραση έχει παραδώσει στο σκανδιναβικό κοινό και εν γένει φλεξάροντας.

marius-borg
Ο 27χρονος Μάριους Μποργκ Χόιμπι, θετός γιος του πρίγκιπα διαδόχου της Νορβηγίας, απειλείται με ποινή φυλάκισης έως ενός έτους για την επίθεση εναντίον της πρώην συντρόφου του


Να γίνει επιτέλους οικουμενικά διάσημος. Ο Μποργκ, γιος της πριγκίπισσας διαδόχου Μέτε-Μάριτ και θετός γιος του πρίγκιπα διαδόχου Χάακον, παραδέχτηκε με δημόσια δήλωσή του ότι στις 4 Αυγούστου έκανε το σπίτι της πρώην συντρόφου του λαμπόγιαλο, ότι της επιτέθηκε σωματικά και λεκτικά, αλλά και ότι την απείλησε -μέσω τηλεφωνήματος το οποίο, όπως αποδείχτηκε, έγινε από την έδρα του πρίγκιπα διαδόχου στο κάστρο Σκάαγκουμ- ότι θα της κάψει το διαμέρισμα και όλα τα υπάρχοντά της.

Κλείσιμο
marius-borg-se_og_hor_editorial
Το εξώφυλλο του περιοδικού «Se og Hor» με φωτογραφίες-ντοκουμέντα από το κατεστραμμένο διαμέρισμα της πρώην αγαπημένης του Μποργκ κι ένα μαχαίρι καρφωμένο στον τοίχο


Για σχεδόν δέκα ημέρες το παλάτι είχε καταφέρει να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την επίθεση, τη σύλληψη του Μάριους Μποργκ που ακολούθησε και την απελευθέρωσή του έπειτα από 30 ώρες κράτησης. Ομως το περιοδικό «Se og Hor» (ελληνιστί «Δες και άκου») που εκδίδεται σε Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία και Ισλανδία και ενημερώνει εδώ και μισό αιώνα επισταμένως το κοινό για κάθε λογής celebrity παραστράτημα, ανέδειξε την υπόθεση στο εξώφυλλό του, φιλοξενώντας μάλιστα κατ’ αποκλειστικότητα φωτογραφίες-ντοκουμέντα από το κατεστραμμένο διαμέρισμα της πρώην αγαπημένης του Μποργκ. Την ούτως ή άλλως σοκαριστική εικόνα του διαλυμένου διαμερίσματος, των σπασμένων επίπλων και των πεταμένων δεξιά κι αριστερά αντικειμένων απλώς «τερμάτισε» το μαχαίρι που φαινόταν να βρίσκεται καρφωμένο σε έναν από τους τοίχους του σπιτιού.

Η απολογία

Ο Μποργκ, που απειλείται με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους, παραδέχτηκε με χρονοκαθυστέρηση τις πράξεις του και μέσω μιας εκτενούς δήλωσής του στον Τύπο τις απέδωσε στη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. «Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο συνέβη κάτι που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ. Επειτα από έναν καβγά επιτέθηκα σωματικά και κατέστρεψα αντικείμενα σε ένα διαμέρισμα υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαΐνης. Ταλαιπωρούμαι από αρκετές ψυχικές διαταραχές, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο στην εφηβεία όσο και στην ενήλικη ζωή μου έχω κληθεί να αντεπεξέλθω σε μεγάλες προκλήσεις.

Εχω υποφέρει από τη χρήση ουσιών για πολλά χρόνια και στο παρελθόν έχω προσπαθήσει να απεξαρτηθώ, πράγμα που θα προσπαθήσω ξανά τώρα και μάλιστα πολύ σοβαρά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του το πριγκιπόπουλο χωρίς τίτλο, ενώ επισήμανε ότι ακόμα και η χρήση ουσιών δεν μπορεί να συνιστά δικαιολογία για τη βιαιοπραγία του. Θα περίμενε κανείς ότι η απολογία του Μποργκ θα αποσυμπίεζε την κατάσταση και θα απομάκρυνε το σύννεφο αρνητικής δημοσιότητας που αστράφτει και βροντά πάνω από τον οίκο των Γλύξμπουργκ - παρεμπιπτόντως και η νορβηγική βασιλική οικογένεια έχει στο αίμα της DNA του Δανού βασιλιά Χριστιανού Θ’, συνδέεται με άλλα λόγια με συγγενικούς δεσμούς με τις βασιλικές φαμίλιες της Δανίας, του Λουξεμβούργου, της Αγγλίας, της Ισπανίας και βέβαια με την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας. Ωστόσο η επίθεση του Μποργκ μοιάζει να άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Το τέλειο μαύρο πρόβατο

Ηδη δύο πρώην σύντροφοί του, το μοντέλο και ηθοποιός Τζουλιάν Σνέκεσταντ και η πρώην παίκτρια του «Love Island» Νόρα Χάουκλαντ, η οποία μάλιστα συγκατοίκησε για βραχύ διάστημα με τον κατηγορούμενο στην πριγκιπική κατοικία, δήλωσαν πως είχαν κι εκείνες πέσει θύματα σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας από τον 27χρονο. Και σαν να μην έφταναν οι μαρτυρίες σε δηλώσεις στα media και στα κοινωνικά δίκτυα που σκιαγραφούν το προφίλ ενός κατά συρροή κακοποιητή, δημοσιεύματα έρχονται να ερευνήσουν τις σχέσεις που θρυλείται πως διατηρεί ο Μποργκ με την αφρόκρεμα του νορβηγικού υποκόσμου και τα πάρε δώσε του ακόμα και με ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί για εμπορία ναρκωτικών.

Θα μπορούσε βέβαια να υποθέσει κανείς πως ο μεγαλύτερος γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ έχει ξαναδεί το έργο, αφού είναι τόσο συνηθισμένος στην αρνητική δημοσιότητα όσο ας πούμε τα βουνά της πατρίδας του στα χιόνια. Αλλωστε από 4 ετών έχει συνηθίσει να βλέπει τον εαυτό του να φιγουράρει φαρδύς πλατύς σε εξώφυλλα, ενσαρκώνοντας το τέλειο μαύρο πρόβατο για τη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας. Τότε όλοι οι συμπολίτες του τον γνώριζαν ως τον μικρό Μάριους που συνιστούσε ένα αντιστρόφως ανάλογο της ηλικίας του πρόβλημα για το παλάτι.

Ο Μποργκ είναι ο καρπός του έρωτα της μητέρας του με τον Μόρτεν Μποργκ, έναν πολλάκις σήμερα καταδικασμένο και φυλακισμένο για υποθέσεις ναρκωτικών τύπο. Ή, για να είμαστε πιο σωστοί, του περιστασιακού έρωτα μαζί του. Ο Μποργκ ήταν στην πραγματικότητα φίλος του τότε συντρόφου της Μέτε-Μάριτ, η σχέση της με τον οποίο έληξε μάλλον επεισοδιακά, αν πιστέψει κανείς πως λίγες ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο γάμο τους εκείνος την κυνηγούσε με ένα μαχαίρι στους δρόμους της πόλης Λίλεστρομ όπου ζούσαν.

mette-marit-haakon
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Νορβηγίας, Χάακον, με τη σύζυγό του Μέτε-Μάριτ, γιος της οποίας είναι ο 27χρονος από προηγούμενη σχέση της με έναν καταδικασμένο για υποθέσεις ναρκωτικών


Η Μέτε-Μάριτ και ο Μποργκ δεν υπήρξαν ποτέ ζευγάρι και δεν έμειναν ποτέ μαζί, πράγμα που σημαίνει πως ο γιος τους μεγάλωσε τουλάχιστον έως τα 4 του σε μια μονογονεϊκή οικογένεια. Την πατρική φιγούρα βρήκε στο πρόσωπο του πρίγκιπα Χάακον, με τον οποίο η κοινή θνητή μητέρα του γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα το 1999 σε ένα μουσικό φεστιβάλ. Ο δεσμός του πρίγκιπα με την αλλοτινή σερβιτόρα, η οποία μάλιστα είχε γίνει και μητέρα εκτός γάμου, εννοείται πως υπήρξε faux pas για τον νορβηγικό λαό. Οχι όμως για τον βασιλιά Χάραλντ, ο οποίος επίσης το 1968 έκανε μια κοινή θνητή, τη Σόνια Χάραλντσεν, βασίλισσα.

Με τις ευλογίες του πατριάρχη της φαμίλιας ο 51χρονος σήμερα Χάακον και η Μέτε-Μάριτ παντρεύτηκαν στις 25 Αυγούστου του 2001 στον καθεδρικό ναό του Οσλο και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, την πριγκίπισσα Ινγκριντ Αλεξάντρα, 20 ετών σήμερα, και τον 18χρονο πρίγκιπα διάδοχο Σβέρε Μάγκνους - στο σύστημα διαδοχής της Νορβηγίας το πρόκριμα διατηρούν ακόμα οι άρρενες απόγονοι.

Επειτα από επιθυμία της Μέτε-Μάριτ, η οποία μετά την είσοδό της στο παλάτι διέγραψε μονοκοντυλιά τον νεανικό άσωτο βίο της και αποφάσισε να γίνει υπόδειγμα μελλοντικής βασίλισσας κάνοντας σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, συμμετέχοντας με συνέπεια σε αγαθοεργίες και αποκτώντας μέχρι και τον τίτλο της ειδικής απεσταλμένης των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση του ιού HIV, ο Μάριους Μποργκ δεν έλαβε ποτέ τίτλο ούτε και ανέλαβε επίσημα καθήκοντα για λογαριασμό του στέμματος. Οι φήμες βέβαια λένε πως πάντα του άρεσε να συστήνεται ως γαλαζοαίματος και να εξαργυρώνει την καταγωγή και την επιρροή του θετού πατέρα του που πηγάζει από αυτήν σε κάθε ευκαιρία. Αλλωστε ο Χάακον τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια εκτελεί χρέη αντιβασιλέα, αφού η κλονισμένη υγεία του 87χρονου πατέρα του -του μακροβιότερου μονάρχη επί Γης μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και την παραίτηση της βασίλισσας Μαργκρέτε- δεν του επιτρέπει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Οι επαφές με τον Επσταϊν

Πάντως, οφείλει κανείς να υπενθυμίσει πως η συνήθως διακριτική για τον Τύπο νορβηγική βασιλική οικογένεια κατέχει τεχνογνωσία στη διαχείριση της φήμης της και έχει μαεστρικά περάσει και από άλλους σκοπέλους στο παρελθόν. Οπως όταν μόλις πέρυσι η 50χρονη πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ στοχοποιήθηκε για τις σχέσεις που διατηρούσε με τον Τζέφρι Επσταϊν, έπειτα από την πρώτη αποφυλάκισή του το 2010.

Αμερικανικά ΜΜΕ είχαν φέρει στο φως αλληλογραφία της μελλοντικής βασίλισσας με τον Αμερικανό παιδόφιλο και εγκέφαλο κυκλώματος trafficing, καθώς και συναντήσεις που είχαν στη διάρκεια ταξιδιού της στη Νέα Υόρκη. Η Νορβηγή παραδέχτηκε πως ήταν λάθος της να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Επσταϊν και δήλωσε πως κατά τη γνώμη της σκοπός του ήταν να χρησιμοποιεί τις γνωριμίες της για το δικό του networking. Η Μέτε-Μάριτ είναι το δεύτερο μέλος βασιλικού οίκου που αποδεδειγμένα γνώριζε κοινωνικά και συνομιλούσε με τον Αμερικανό αυτόχειρα, μετά τον πρίγκιπα Αντριου και την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον.

Από την άλλη δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πρωτότοκος γιος της να λησμονηθεί ή καλύτερα να κατατροπωθεί επικοινωνιακά από τον γάμο της κουνιάδας της, 52χρονης πριγκίπισσας Μάρτα-Λουίζ, με τον 49χρονο Αμερικανό Ντούρεκ Βέρετ, τον κατά δήλωσή του έκτης γενιάς σαμάνο ή κατά την κοινή λογική ψεκασμένο γκουρού. Ο γάμος τους, που ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, θα λάβει χώρα στις 31 Αυγούστου σε ένα από τα πλέον ξακουστά νορβηγικά φιορδ, το Γκεϊράνγκερ, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι εορτασμοί θα είναι τετραήμεροι και φυσικά θα έχουν την ευλογία του βασιλιά Χάραλντ και της βασίλισσας Σόνια, οι οποίοι σε δήλωσή τους εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη διεύρυνση της οικογένειας με ένα νέο -αμφιλεγόμενο- μέλος.

Η πριγκίπισσα και ο σαμάνος

Η πρωτότοκη κόρη τους λέγεται πως γνωρίστηκε με τον μέλλοντα σύζυγό της το 2018 σε ένα από τα σεμινάρια που εκείνος παρέδιδε. Αλλωστε και η ίδια είχε ανέκαθεν δεδηλωμένες μεταφυσικές ανησυχίες, αφού για έντεκα χρόνια διατηρούσε στη Νορβηγία τη δική της «Σχολή Αγγέλων» μέσω της οποίας μεσολαβούσε για την επικοινωνία των κοινών θνητών με αγγέλους και πνεύματα νεκρών... Εναν χρόνο πριν από τη γνωριμία της με τον σαμάνο, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ αλλά έλκει την καταγωγή του από την Ινδία ή την Αϊτή -έχει υποστηρίξει κατά καιρούς και τα δύο-, η πριγκίπισσα είχε χωρίσει από τον πρώτο σύζυγό της, συγγραφέα Αρι Μπεν. Μαζί απέκτησαν τρεις κόρες, οι οποίες δεν διαθέτουν τίτλους, ενώ εκείνος έδωσε τέλος στη ζωή του ανήμερα των Χριστουγέννων του 2019. Μάνα και κόρες μάλιστα μίλησαν για τη ζωή, την καθημερινότητα και το αποτύπωμα που είχε η αυτοκτονία του Μπεν στη ζωή τους σε ένα αυτοαναφορικό reality ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων με τίτλο «Martha» το 2021.

marita-louise-durek-v_2
Η 52χρονη πριγκίπισσα Μάρτα-Λουίζ με τον μέλλοντα σύζυγό της, 49χρονο Αμερικανό Ντούρεκ Βέρετ, κατά δήλωσή του έκτης γενιάς σαμάνο


Εννοείται ότι από αυτό δεν μπορούσε να λείπει ο Βέρετ, ο οποίος με τις μεθόδους του υποστηρίζει ότι μπορεί να θεραπεύσει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία -ισχυρίζεται ότι ο καρκίνος είναι επιλογή, ενώ στο online κατάστημά του πουλά αντί 222 δολαρίων μενταγιόν που μπορούν να «χακάρουν» την αρνητική ενέργεια- και έχει μετατρέψει τον ανορθολογισμό σε πρώτης τάξεως επιχείρηση.

Ανάμεσα στους λαοπρόβλητους θιασώτες του, που μόνο στο Instagram αθροίζονται σε μισό εκατομμύριο, συγκαταλέγεται και η Γκουίνεθ Πάλτροου. Για χάρη του αμφισεξουαλικού αυτοαποκαλούμενου μάγου θεραπευτή η πριγκίπισσα Μάρτα-Λουίζ απαρνήθηκε τα επίσημα καθήκοντά της (και τη χρηματοδότηση που τα συνοδεύει) και κράτησε μόνο για τουριστικούς λόγους τον τίτλο της πριγκίπισσας. Μάλλον για να κάνει περίφημη αντίστιξη με την ιδιότητα του προσεχώς συζύγου της σαμάνου.

Ειδήσεις σήμερα:

Λειτουργούσε συστηματικά παράνομα το λούνα παρκ στην Χαλκιδική - Είχε ληγμένες άδειες

Δείτε φωτογραφίες από την καμπίνα του αεροσκάφους της Easyjet όπου έζησαν τον τρόμο 181 επιβάτες λόγω αναταράξεων

Η άνιση μάχη της Σικελίας ενάντια στην Κόζα Νόστρα: Τι έχει αλλάξει πραγματικά στο «τρίγωνο του θανάτου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης