Ναυάγιο στο Παλέρμο: Οι αγνοούμενοι ίσως είναι παγιδευμένοι μέσα στο γιοτ, λέει η ιταλική ακτοφυλακή

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Οι αγνοούμενοι ίσως είναι παγιδευμένοι μέσα στο γιοτ, λέει η ιταλική ακτοφυλακή

Η ιταλική ακτοφυλακή εκτιμά ότι δεν είχαν χρόνο να βγουν από το σκάφος γιατί βυθίστηκε πολύ γρήγορα

palermo-nauagio
Η ιταλική ακτοφυλακή υποστηρίζει ότι οι έξι άνθρωποι που εξακολουθούν να αγνοούνται από το Bayesian μπορεί να είναι παγιδευμένοι μέσα στο βυθισμένο σκάφος.

Ο εκπρόσωπος Vincenzo Zagarola δήλωσε ότι ίσως δεν είχαν χρόνο να βγουν από το σκάφος καθώς βυθίστηκε πολύ γρήγορα. Σύμφωνα με το BBC, ένας από τους γιατρούς που περιθάλπουν τους επιζώντες τόνισε νωρίτερα σήμερα ότι το γιοτ ανατράπηκε «μέσα σε λίγα λεπτά». Την ίδια ώρα, ένας από τους δύτες δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι η θαλαμηγός είναι «πρακτικά άθικτη» και στηρίζεται στο πλάι στον πυθμένα της θάλασσας.

Εκπρόσωπος της ιταλικής πυροσβεστικής, δήλωσε ότι οι δύτες έψαχναν για εναλλακτικούς τρόπους να μπουν στο εσωτερικό του σκάφους καθώς έπιπλα εμπόδιζαν την πρόσβαση στις καμπίνες. 
Κλείσιμο


Οι αγνοούμενοι

Σύμφωνα με το BBC, ο έκτος επιβάτης που αγνοείται μετά τη βύθιση του σκάφους Bayesian στα ανοικτά της Σικελίας είναι η Νέντα Μορβίλο.

Η Μορβίλο, σχεδιάστρια κοσμημάτων, είναι η σύζυγος ενός άλλου αγνοούμενου επιβάτη, του Κρις Μορβίλο. Ο ίδιος είναι εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Clifford Chance.

Τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται είναι τα εξής:

- Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς,
- Η 18χρονη κόρη του Λιντς, Χάνα Λιντς,
- Ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley Bank International,
- Η Τζούντι Μπλούμερ, σύζυγος του Τζόναθαν Μπλούμερ.

Τι λένε οι επιζώντες

Η σύζυγος του αγνοούμενου Βρετανού επιχειρηματία στον τομέα της τεχνολογίας, Μάικ Λιντς, η 57χρονη Άνγκελα Μπακάρις, η οποία διασώθηκε από το ναυάγιο και τώρα «αναρρώνει από τα τραύματά της σε αναπηρικό αμαξίδιο», αποκάλυψε ότι το πρώτο σημάδι της τραγωδίας ήταν μια «ελαφρά κλίση» του σκάφους που την ξύπνησε.

Η Μπακάρις, η οποία είναι ανάμεσα στους δεκαπέντε επιζώντες, δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι ο σύζυγός της και η 18χρονη κόρη τους, Χάνα, εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη βύθιση του γιοτ και περιμένει με αγωνία νεότερα για την τύχη τους.
lynch-bacaris-5
Ο μεγιστάνας Μάκλι Λιντς και η σύζυγός του Άντζελα Μπακάρις
Η ίδια περιέγραψε στη La Repubblica ότι ξύπνησαν τα ξημερώματα όταν το πλοίο ξαφνικά «έγειρε», γεγονός που αρχικά δεν τους ανησύχησε, αλλά την έκανε να σηκωθεί για να δει τι συνέβαινε. Σύντομα, όμως, η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν άρχισαν να σπάνε γυαλιά και να επικρατεί σύγχυση στο σκάφος.

Η Μπακάρις υπέστη εκδορές στα πόδια της, πιθανώς επειδή πάτησε πάνω σε θραύσματα γυαλιού κατά τη διάρκεια του ναυαγίου, και τώρα δεν μπορεί να περπατήσει, αναγκασμένη να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Επίσης, φέρει επιδέσμους σε άλλα σημεία του σώματός της.

Η μαρτυρία της μάνας που κολυμπούσε αγκαλιά με την ενός έτους κόρη της

Από τους επιβάτες που διασώθηκαν, περιλαμβάνεται μια 35χρονη μητέρα που κρατούσε στην αγκαλιά το ενός έτους κοριτσάκι της στη θάλασσα. «Για δύο δευτερόλεπτα έχασα το κοριτσάκι στη θάλασσα, αλλά αμέσως το έπιασα ξανά μέσα στη μανία των κυμάτων» δήλωσε η μητέρα. Το παιδί είναι καλά, ενώ η μητέρα έλαβε ιατρική φροντίδα.

11150904_10152951394750857_3686449880264707087_n
Η 35χρονη Σαρλότ

Μητέρα και κόρη είχαν επιβιβαστεί στο Bayesian, το σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά του Πορτικέλο, μαζί με τον σύζυγό της, συναδέλφους της και κάποιους συγγενείς. Τώρα, όμως, βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων στο δωμάτιο της κόρης της. «Ήταν τρομερό», αφηγείται η Σαρλότ.

«Μέσα σε λίγα λεπτά το σκάφος χτυπήθηκε από πολύ δυνατό άνεμο και βυθίστηκε λίγο αργότερα». Η γυναίκα ζητά από τους γιατρούς συνεχή νέα για την κατάσταση των άλλων επιβατών και του πληρώματος. «Τόσο οι γονείς όσο και το παιδί είναι κλινικά καλά», αναφέρει στο ειδησεογραφικό μέσο ANSA το νοσοκομείο, «τους βοηθούν ψυχολόγοι γιατί είναι πολύ ταραγμένοι. Έχουν περάσει μια τραυματική εμπειρία».

Μερικοί από τους επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Di Cristina στο Παλέρμο, όπου, σύμφωνα με τον γιατρό Ντομένικο Τσιπόλα, ήταν «πολύ κουρασμένοι» και «συνεχώς ρωτούσαν για τους αγνοούμενους». Οι επιζώντες ανέφεραν ότι το ταξίδι είχε οργανωθεί από τον Λιντς για τους συναδέλφους του.

Μια κοντινή πλοιάρχος ολλανδικής σημαίας διέσωσε επιζώντες από τα κύματα, ενώ ο πλοίαρχος Κάρστεν Μπόρνερ δήλωσε ότι είδε μια κόκκινη φωτοβολίδα και έσπευσε να βοηθήσει, βρίσκοντας μια σωσίβια λέμβο με 15 επιβάτες. Τρεις από αυτούς ήταν «σοβαρά τραυματισμένοι».

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες του δήμου από το υπουργείο Εσωτερικών για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Παλέρμο: Νεκρός σε τροχαίο και ο συνέταιρος του μεγιστάνα Μάικ Λιντς λίγες ώρες πριν το ναυάγιο

Κορινθία: Άλλες τρεις συλλήψεις για τη θρασύτατη ληστεία σε σπίτι τουριστών - Ανάμεσά τους δύο ανήλικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης