Δείτε βίντεο: Ο Πούτιν γονατιστός σταυροκοπιέται μπροστά σε μνημείο

Δείτε βίντεο: Ο Πούτιν γονατιστός σταυροκοπιέται μπροστά σε μνημείο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας συναντήθηκε με μητέρες θυμάτων της σφαγής στο Μπεσλάν το 2004, όταν Τσετσένοι τρομοκράτες εισέβαλαν σε σχολείο και σκότωσαν πάνω από 330 παιδιά και ενήλικους

arthrou-putin-nekrotafio
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τακτικά επιδεικνύει τη θρησκευτική του πίστη: τον έχουμε δει σε εκκλησίες τα Χριστούγεννα, να επισκέπτεται ναούς και ιεράρχες. Αλλά ίσως είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε να γονατίζει και να κάνει τον σταυρό του με έναν μάλλον υπερβολικό τρόπο μπροστά σε ένα μνημείο.

Την Τρίτη ο πρόεδρος της Ρωσίας συναντήθηκε με μητέρες θυμάτων της σφαγής στο Μπεσλάν το 2004, όταν Τσετσένοι τρομοκράτες εισέβαλαν σε σχολείο και σκότωσαν εκατοντάδες παιδιά και δασκάλους. 

«Αυτή η τραγωδία θα παραμείνει σίγουρα μια αγιάτρευτη πληγή στην ιστορική μνήμη όλης της Ρωσίας», είπε αναφερόμενος στην επίθεση της 1ης Σεπτεμβρίου 2004.

Πριν από τη συνάντηση, ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε το μνημείο όπου είναι θαμμένοι 266 από τους 334 νεκρούς της επίθεσης και στη συνέχεια κατέθεσε λουλούδια στο σχολικό κτίριο.

Κλείσιμο


Στο υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο, βλέπουμε τον Ρώσο ηγέτη να γονατίζει και να κάνει τον σταυρό του μπροστά στο μνημείο των νεκρών, πριν ασπαστεί την πλάκα.

Στις δηλώσεις του ο Ρώσος ηγέτης, που ήταν και το 2004 πρόεδρος της χώρας του, δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του και σε τρίτες χώρες. Όπως είπε, από το εξωτερικό όχι μόνο προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την επίθεση στο σχολείο, αλλά παρείχαν και βοήθεια στους τρομοκράτες - «ηθική, πολιτική, σε επίπεδο πληροφοριών, οικονομική και στρατιωτική».

Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους της «κατά των τρομοκρατών» στην Ουκρανία.

Οι Τσετσένοι τρομοκράτες είχαν καταλάβει το σχολείο κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης. Πήραν ομήρους περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους παιδιά, και τους κράτησαν εκεί για τρεις ημέρες, χωρίς φαγητό και με ελάχιστο νερό. Οι νεκροί ήταν 334 από τους οποίους οι 186 ήταν παιδιά.


Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Παλέρμο: Νεκρός σε τροχαίο και ο συνέταιρος του μεγιστάνα Μάικ Λιντς λίγες ώρες πριν το ναυάγιο

Κορινθία: Άλλες τρεις συλλήψεις για τη θρασύτατη ληστεία σε σπίτι τουριστών - Ανάμεσά τους δύο ανήλικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης