Ο Μπλίνκεν διαβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ απορρίπτουν την μακροχρόνια κατοχή της Γάζας από το Ισραήλ

Ο Μπλίνκεν διαβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ απορρίπτουν την μακροχρόνια κατοχή της Γάζας από το Ισραήλ

Mόλις η Χαμάς αποδεχθεί την πρόταση που παρουσίασε η Ουάσινγκτον θα πρέπει ακολούθως να συμφωνηθούν οι όροι για την εφαρμογή της συμφωνίας, ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

blinken_netanyahu
Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν διεμήνυσε απόψε ότι η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η Χαμάς να αποδεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ντόχα, ο Μπλίνκεν είπε ότι μόλις η Χαμάς αποδεχθεί την πρόταση που παρουσίασε η Ουάσινγκτον ώστε να ξεπεραστούν οι διαφωνίες που εμπόδιζαν την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, θα πρέπει ακολούθως να συμφωνηθούν οι όροι για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές εδώ και καιρό ότι δεν αποδέχονται τη μακροχρόνια κατοχή της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Σε ανάρτήσεις του στο Χ ο Άντινο Μπλίνκεν αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, αλλά και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Κλείσιμο
«Συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μπαντρ Αμπντελάτι. Τον ευχαρίστησα για τις προσπάθειες της Αιγύπτου να εξασφαλίσει άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση όλων των ομήρων και ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια. Συμφωνήσαμε επίσης να συνεχίσουμε τον στενό μας συντονισμό για την εξεύρεση δρόμου για την ειρήνη στο Σουδάν».



Συναντήθηκα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου για να συζητήσω τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης και την επίτευξη συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός και τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων. Επαναβεβαίωσα τη σιδερένια δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ και συζήτησα πώς οποιαδήποτε κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.





Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Παππάς: Νέο ηχητικό με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απειλεί «θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα»

Χαλκιδική: Η στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο στο λούνα παρκ - «Θα το πάω τέρμα» φώναζε πριν το δυστύχημα ο χειριστής

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Οι αγνοούμενοι ίσως είναι παγιδευμένοι μέσα στο γιοτ, λέει η ιταλική ακτοφυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης