ΗΠΑ: Στο Σικάγο οι Δημοκρατικοί ονειρεύονται την ήττα του Τραμπ από την Κάμαλα Χάρις

Ο προπονητής της «χρυσής» Team USA Στιβ Κερ ευχήθηκε «καληνύχτα» στον Τραμπ, μιμούμενος χαρακτηριστική χειρονομία του άσου της ομάδας του και της αμερικανικής εθνικής ανδρών Στεφ Κάρι

Το Δημοκρατικό κόμμα έχει κάνει κατάληψη, για σχεδόν μια εβδομάδα, στο κλειστό που υπό κανονικές συνθήκες είναι η έδρα των Chicago Bulls, καθώς εκεί διεξάγεται το συνέδριό του που θα επισημοποιήσει την απονομή του χρίσματος στην υποψήφιά του για την προεδρία, με οπαδούς και ανθρώπους του αθλήματος να έχουν παρουσία.

Μέγας οπαδός των Μπουλς και πιθανόν ο πιο ικανός στο συγκεκριμένο άθλημα πρώην πρόεδρος, ο Μπαράκ Ομπάμα, αναμενόταν να εκφωνήσει ομιλία στο United Center το βράδυ χθες Τρίτη (τοπική ώρα).

Ο κ. Ομπάμα δεν υπάρχει αμφιβολία πως νιώθει σαν στο σπίτι του στο Σικάγο, όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική.

Το United Center, το άντρο από το 1994 της ομάδας του NBA το όνομα της οποίας θα είναι για πάντα ταυτισμένο με τον Μάικλ Τζόρνταν, φιλοξενεί από προχθές Δευτέρα ως αύριο Πέμπτη χιλιάδες συνέδρους των Δημοκρατικών, που ταξίδεψαν στο Σικάγο από κάθε γωνιά των ΗΠΑ.

Ονειρεύονται πως η υποψήφιά τους, η Κάμαλα Χάρις, θα «καρφώσει» τον Νοέμβριο, όταν θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς περνούν μπροστά από το άγαλμα του ζωντανού θρύλου του αθλήματος, κοντά σε μια από τις εισόδους του κλειστού.

Αίθουσα προπόνησης της ομάδας έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο κέντρο Τύπου, όπου οι δημοσιογράφοι εργάζονται κάτω από τις μπασκέτες, με θέα διάφορα όργανα εκγύμνασης.

Το βράδυ προχθές Δευτέρα, ο άλλοτε παίκτης των Μπουλς και πλέον προπονητής Στιβ Κερ πήγε να... ζεστάνει την αίθουσα για την Καλιφορνέζα αντιπρόεδρο.



Η κυρία Χάρις δηλώνει οπαδός της ομάδας που προπονεί ο κ. Κερ, των Golden State Warriors.

Ο κόουτς παρέπεμψε στο χρυσό που κατέκτησε με την αμερικανική εθνική ομάδα ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Αναλογιστείτε τι έκανε η ομάδα μας με 12 Αμερικανούς στο Παρίσι», είπε και πρόσθεσε: «Φανταστείτε τώρα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν παίζαμε σαν ομάδα 350 εκατομμυρίων».

Μπροστά στους Δημοκρατικούς συνέδρους, ο Στιβ Κερ ευχήθηκε εξάλλου «καληνύχτα» στον Ντόναλντ Τραμπ, μιμούμενος χαρακτηριστική χειρονομία του άσου της ομάδας του και της αμερικανικής εθνικής ανδρών Στεφ Κάρι.



Ο τελευταίος έστειλε τους αντιπάλους του της οικοδέσποινας εθνικής Γαλλίας για... ύπνο κατά τη διάρκεια του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν έκρινε την έκβαση του αγώνα με μπαράζ τριπόντων.

Άλλος προπονητής του NBA, συνταξιούχος πια αυτός, ο Τζορτζ Καρλ, δημιούργησε συλλογικότητα που βάφτισε «Καλάθια για την Χάρις», προσπαθώντας να κινητοποιήσει τον κόσμο της καλαθοσφαίρισης για να υποστηρίξει την Δημοκρατική υποψήφια.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Παππάς: Νέο ηχητικό με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απειλεί «θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα»

Χαλκιδική: Η στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο στο λούνα παρκ - «Θα το πάω τέρμα» φώναζε πριν το δυστύχημα ο χειριστής

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Οι αγνοούμενοι ίσως είναι παγιδευμένοι μέσα στο γιοτ, λέει η ιταλική ακτοφυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr