Πυροβολισμοί σε Γυμνάσιο στη Βοσνία - Τρεις νεκροί, πολλοί τραυματίες

Πρώην υπάλληλος του σχολείου άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τον διευθυντή και άλλους δύο καθηγητές - Ο δράστης φέρει σοβαρά τραύματα

Επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε Γυμνάσιο σε πόλη της δυτικής Βοσνίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι.

Ειδικότερα, πρώην υπάλληλος του σχολείου άνοιξε πυρ - στις 10:15 το πρωί (τοπική ώρα) - σκοτώνοντας τον διευθυντή του σχολείου και δύο καθηγητές στη διάρκεια συνάντησης που είχαν. 



Στο σημείο της τραγωδίας έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και περιπολικά.

Ο δράστης της επίθεσης έχει τραυματιστεί σοβαρά και μάλιστα φέρεται να επιχείρησε να αυτοκτονήσει μετά το συμβάν.

Ακόμη δεν είναι δε γνωστά τα αίτια της επίθεσης, τη στιγμή που οι αστυνομικοί παραμένουν στο σημείο και οι έρευνες συνεχίζονται. 

Λόγω του γεγονότος ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά για τις διακοπές του καλοκαιριού, δεν υπήρχαν μαθητές εντός των σχολικών αιθουσών. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ΤV – επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα— μετέδωσε ότι ένας επιστάτης του σχολείου, εις βάρος του οποίου η διεύθυνση του λυκείου είχε λάβει πειθαρχικά μέτρα, αναζήτησε συγκεκριμένα άτομα και τα πυροβόλησε.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που πραγματοποιείτο συνεδρίαση στο σχολείο ενόψει της επαναλειτουργίας του για τη νέα σχολική χρονιά. 

Τα περιστατικά με μαζικούς πυροβολισμούς είναι σχετικά σπάνια στα Βαλκάνια.

Τον Ιούλιο βετεράνος του πολέμου στη γειτονική Κροατία σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων η μητέρα του, σε οίκο ευγηρίας και τραυμάτισε άλλους έξι.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο στα Βαλκάνια σημειώθηκε τον Μάιο του 2023 στο Βελιγράδι όταν έφηβος σκότωσε δέκα ανθρώπους, εκ των οποίων εννέα συμμαθητές του.


Ειδήσεις σήμερα:

Πλειστηριασμοί: Γνωστές οικογένειες και εταιρείες που μπήκαν στη νέα λίστα με τα «σφυριά»

Politico: Οι διασυνδέσεις του Μάικ Λιντς με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας

Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης που ισοπέδωσε την πόλη το 1917
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr