Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο απέκρουσε επιθέσεις από δεκάδες ρωσικά drones στη διάρκεια της νύχτας

Η Ρωσία κατέλαβε κοινότητα στην ανατολική Ουκρανία

Ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν 50 από 69 επιθέσεις με drones που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας, όπως δήλωσε σήμερα ο στρατός του Κιέβου.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι άλλα 16 drones καταρρίφθηκαν πιθανόν με τη χρήση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στη διάρκεια της επίθεσης, που περιελάμβανε επίσης δύο βαλλιστικούς και έναν πύραυλο κρουζ. Είπε πως κατέρριψε μόνο τον τελευταίο.

Ο στρατός πρόσθεσε πως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εισήλθε στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία και άλλο ένα επέστρεψε στη Ρωσία.

Στο μεταξύ, ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του οικισμού Ζελάνε, στην περιοχή Ποκρόφσκ της περιφέρειας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Οι μονάδες του σχηματισμού του Κέντρου απελευθέρωσαν την κοινότητα Ζελανόιε» ρωσική ονομασία του Ζελάνε, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή ενημέρωσή του.

Σε άλλη εξέλιξη, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν στην περιφέρεια του Κουρσκ, στη Ρωσία, όταν ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε εκρηκτικό μηχανισμό πάνω στο αυτοκίνητό τους σήμερα, δήλωσε ο υπηρεσιακός περιφερειακός κυβερνήτης Αλεξέι Σμιρνόφ στην εφαρμογή Telegram.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Σπαραγμός στην κηδεία του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ - Με λευκά λουλούδια στο τελευταίο αντίο

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Άφαντοι παραμένουν οι 6 αγνοούμενοι - Υπήρχαν ανοιχτά φινιστρίνια που σφράγισαν τη μοίρα τους;

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι χτύπησαν το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Sounion» ανοιχτά της Υεμένης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr