Νέα έρευνα σε κατοικίες του Άντριου Τέιτ στη Ρουμανία

Οι αρχές επισημαίνουν ότι ο αμφιλεγόμενος influencer μπορεί να σχετίζεται με αδικήματα που αφορούν και ανήλικους

Η ρουμανική αστυνομία πραγματοποίησε την Τετάρτη (21/8) έρευνες στα σπίτια του αμφιλεγόμενου influencer Άντριου Τέιτ στο πλαίσιο έρευνας για νέες κατηγορίες εναντίον του.

Οι αρχές της Ρουμανίας ανέφεραν ότι ερευνήθηκαν τέσσερις κατοικίες στο Βουκουρέστι και στην επαρχία Ιλφόβ, αναφέρει το BBC.

Ο Τείτ αναμένει τη δίκη του με κατηγορίες για βιασμό και εμπορία ανθρώπων, αλλά ενδεχομένως τώρα το κατηγορητήριο θα μπορούσε να διευρυνθεί με πρόσθετες κατηγορίες για σεξουαλικές επαφές με ανήλικους και εμπορία ανηλίκων, καθώς και για ξέπλυμα χρήματος και απόπειρα επηρεασμού μαρτύρων.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο αδελφός του Τρίσταν, όπως και δύο Ρουμάνες. Και οι δύο αδελφοί έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Είχαν συλληφθεί στη Ρουμανία τον Δεκέμβριο του 2022. Αφέθηκαν ελεύθεροι από κατ' οίκον περιορισμό τον Αύγουστο του 2023.

Σε ανάρτησή του στο X ο Τέιτ μεταξύ άλλων έγραψε ότι «η συκοφαντία είναι το νούμερο ένα εργαλείο τους και η διαδικασία είναι η τιμωρία. Αλλά δυστυχώς γι' αυτούς, το καλό πάντα κερδίζει στο τέλος».

Στο παρελθόν ο Τέιτ ήταν αποκλεισμένος από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επειδή εξέφραζε μισογυνιστικές απόψεις, κάτι που παραδεχόταν και ο ίδιος.

Οι αδελφοί Τέιτ κατηγορούνται για εκμετάλλευση γυναικών μέσω μιας επιχείρησης που παράγει περιεχόμενο για ενήλικες, η οποία, σύμφωνα με τους Ρουμάνους εισαγγελείς, λειτουργούσε ως εγκληματική ομάδα.

Αμφότεροι καταζητούνται και στη Βρετανία για άλλα σεξουαλικά αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν εκεί.



Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Σπαραγμός στην κηδεία του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ - Με λευκά λουλούδια στο τελευταίο αντίο

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Άφαντοι παραμένουν οι 6 αγνοούμενοι - Υπήρχαν ανοιχτά φινιστρίνια που σφράγισαν τη μοίρα τους;

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι χτύπησαν το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Sounion» ανοιχτά της Υεμένης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr