Πόλεμος στο Ισραήλ: Δύο νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δύο νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως επρόκειτο για «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς, που λειτουργούσαν διοικητικό κέντρο» στο εσωτερικό του σχολείου

Gaza_bombing_arxeio
Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε την Τετάρτη (21/8) ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 παιδιά τραυματίστηκαν, σε νέο ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον σχολείου, όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι έκρυβε στο σημείο βάση.

«Δύο σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια και 15 τραυματίες, εκ των οποίων 10 παιδιά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον του σχολείου Σαλαχεντίν στην πόλη της Γάζας», ανέφερε στο AFP εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Προστασίας.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως διεξήγαγε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς, που λειτουργούσαν διοικητικό κέντρο» στο εσωτερικό του σχολείου.

Κλείσιμο
Χθες, Τρίη, η Πολιτική Προστασία έκανε λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς έπειτα από ισραηλινή επιδρομή εναντίον ενός άλλου σχολείου στη Γάζα, όπου φιλοξενούνταν χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε και σε εκείνη την περίπτωση ότι πραγματοποίησε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών, που επιχειρούσαν σε ένα κέντρο ελέγχου της Χαμάς, το οποίο κρυβόταν στο σχολείο».

Στις αρχές Αυγούστου, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε ένα ακόμη σχολείο, το αλ Ταμπίιν, στη Γάζα, προκαλώντας την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας. Η Πολιτική Προστασία είχε κάνει λόγο για 93 νεκρούς, εκ των οποίων τουλάχιστον 11 παιδιά και έξι γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Προφυλακίστηκε ο 80χρονος για τις φωτιές

Βίντεο από την ΕΛ.ΑΣ: «Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι είναι μπάτσος»

Τα δέντρα... κρατούν την ανάσα τους όταν πλησιάζει πυρκαγιά, έδειξε πανεπιστημιακή έρευνα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης