Ιράν: Στις κακές καιρικές συνθήκες αποδίδεται η συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσί

Η έρευνα έδειξε πως οι επιβαίνοντες ήταν δύο περισσότεροι από τον αριθμό που προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας

Η συντριβή του ελικοπτέρου που παρέσυρε στον θάνατο τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, τον περασμένο Μάιο, όπως και άλλους αξιωματούχους αποδίδεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες και στο υπερβολικό φορτίο που δυσχέραινε τη δυνατότητα ελιγμών του ελικοπτέρου.

Αυτό μετέδωσε την Τετάρτη το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες ενημερώθηκαν σχετικά με το πόρισμα της έρευνας.

«Η έρευνα για τη συντριβή του ελικοπτέρου του αγιατολάχ Ραϊσί έχει ολοκληρωθεί. Θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι αυτό που συνέβη ήταν ατύχημα», ανέφερε η πηγή στο Fars, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Το ελικόπτερο συνετρίβη σε βουνοπλαγιά εν μέσω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών (ομίχλη και βροχή), αναφέρει το πόρισμα, υπογραμμίζοντας πως το υπερβολικό φορτίο δυσχέραινε τη δυνατότητα ελιγμών. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ίδια πηγή στο Fars, η έρευνα έδειξε μάλιστα πως οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο ήταν δύο περισσότεροι από τον αριθμό που προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος θεωρείτο σκληροπυρηνικός και πιθανός διάδοχος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, και ο υπουργός Εξωτερικών Χουσεΐν Αμιραμπντολαχιάν ήταν μεταξύ των οκτώ θυμάτων του δυστυχήματος, κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. Το δυστύχημα συνέβη στις 19 Μαΐου και τα θύματα εντοπίστηκαν την επόμενη ημέρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Παλέρμο: Βρέθηκε η σορός του μεγιστάνα Μάικ Λιντς και της κόρης του - Συνολικά 5 οι νεκροί, αγνοούνται ακόμη δύο

ΑΑΔΕ: «Πάρτι» φοροδιαφυγής από 52 επιχειρήσεις e-shop - Είχαν αδήλωτες πωλήσεις άνω των 18,5 εκατ. ευρώ

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αναρτήθηκαν τα 6.211 ονόματα - Δείτε τις λίστες





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr