Παλέρμο: Έξι οι νεκροί από το ναυάγιο - Εντοπίστηκαν πέντε σοροί, η μία δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

Παλέρμο: Έξι οι νεκροί από το ναυάγιο - Εντοπίστηκαν πέντε σοροί, η μία δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη καθώς αγνοείται ακόμη ένα άτομο - Αναμένεται η επίσημη ταυτοποίηση των τεσσάρων σορών που ανασύρθηκαν ωστόσο κατά πληροφορίες ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο μεγιστάνας Μάικλ Λιντς και η κόρη του, Χάνα

palermo-arthrou-02
Έξι νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στα ανοιχτά του Παλέρμο από το ιστιοφόρο Bayesian το οποίο βυθίστηκε μετά από κακοκαιρία την Δευτέρα.

Παρά το γεγονός πως αρχικά υπήρξε η εντύπωση πως βρέθηκαν την Τετάρτη συνολικά και οι έξι αγνοούμενοι, όπως μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ σαν τον Guardian, τελικώς από τις δηλώσεις των αρμοδίων στο πεδίο των ερευνών διαψεύστηκε με αποτέλεσμα ο απολογισμός της ημέρας να μείνει στις πέντε σορούς εντοπισμένες. 

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αύριο όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας. Ο Σαλβατόρε Κοκίνα επιβεβαίωσε ότι έχουν βρεθεί πέντε τα πτώματα, αλλά μόνο τέσσερα έχουν ανασυρθεί από το σκάφος το οποίο παραμένει στον βυθό της θάλασσας σε βάθος 50 μέτρων. Έτσι, ένα άτομο παραμένει αγνοούμενο, πρόσθεσε ο Κοκίνα.

Σύμφωνα με τις αναφορές, μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται ο Βρετανός επιχειρηματίας τεχνολογίας, Μάικ Λιντς και  η έφηβη κόρη του, Χάνα Λιντς.  Η ιταλική ακτοφυλακή φέρεται να επιβεβαίωσε τις ταυτότητες των νεκρών ενώ πηγές δήλωσαν στον Guardian ότι τουλάχιστον οι Μπλούμερ και Morvillo βρίσκονται μεταξύ των σορών που ανασύρθηκαν 

Κλείσιμο
Σημειώνεται ωστόσο κατά τον ιταλικό νόμο, η ταυτοποίηση μπορεί να γίνει επισήμως μόνο από συγγενή του θύματος.

Δείτε βίντεο: Τα συνεργεία διάσωσης επιστρέφουν με μια σακούλα στην οποία υπάρχει σορός




Το σκάφος, το οποίο μετέφερε συνολικά 22 άτομα, είχε αγκυροβολήσει κοντά στο λιμάνι του Πορτιτσέλο, όταν χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο ή θαλάσσιο ανεμοστρόβιλο, οδηγώντας στην τραγωδία. Η σορός του σεφ του σκάφους, Ρεκάλντο Τόμας, εντοπίστηκε λίγο μετά τη βύθιση του σκάφους.

Δείτε βίντεο από τις έρευνες, συμμετείχαν και ρομποτικά οχήματα

Superyacht Sinking: Robot assists in the search for those missing
Eίχε αφήσει το πλήρωμα ανοικτά φινιστρίνια και καταπακτές;

Την ίδια ώρα, πυκνώνει το μυστήριο γύρω από τη βύθιση του πολυτελούς σκάφους Bayesian, αφού ακόμα και ειδικοί δυσκολεύονται να εξηγήσουν πώς ένα μεγάλο πολυτελές σκάφος, που φέρεται να είχε εξοπλισμό και χαρακτηριστικά ασφαλείας στο υψηλότερο επίπεδο, εξαφανίστηκε στον βυθό μέσα σε λίγα λεπτά όταν επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το γεγονός ότι μία άλλη θαλαμηγός, που ήταν αγκυροβολημένη κοντά στο superyacht λίγο στα ανοιχτά της Σικελίας δεν έπαθε τίποτα από την καταιγίδα προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Σύμφωνα με το BBC, τέσσερις Βρετανοί επιθεωρητές της Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν φτάσει στη Σικελία, προκειμένου να διεξάγουν μια προκαταρκτική αξιολόγηση για τις συνθήκες της βύθισης. Η ομάδα των βρετανών ειδικών συνεργάζεται στενά με τις ιταλικές Αρχές, που από τη μεριά τους είναι αποφασισμένες να ανακαλύψουν τα αίτια της ταχύτατης βύθισης του Bayesian, αν και φυσικά προτεραιότητα έχει αυτή τη στιγμή ο εντοπισμός των αγνοουμένων.



Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Daily Mail, οι ιταλικές Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει για να προσδιορίσουν εάν υπήρχαν φινιστρίνια (ή καταπακτές) που είχε αφήσει ανοιχτά το πλήρωμα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί τόσο γρήγορα το σκάφος. Οι ερευνητές θα εξετάσουν αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, δεδομένων των προβλέψεων για κακοκαιρία κατά τη διάρκεια της μοιραίας νύχτας, και αν κάποιο από τα μέλη του πληρώματος φέρει ποινικές ευθύνες.

Το υπό βρετανική σημαία Bayesian, ένα ιστιοφόρο μήκους 56 μέτρων, μετέφερε 22 επιβάτες και μέλη πληρώματος και ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από το λιμάνι του Πορτιτσέλο, όταν ανατράπηκε στη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας πριν από την αυγή προχθές, Δευτέρα.







«Black swan event»

Ο Μάθιου Σανκ, πρόεδρος του Ναυτικού Συμβουλίου Έρευνας και Διάσωσης, δήλωσε πως το Bayesian υπήρξε θύμα ενός πολύ έντονου και σπάνιου καιρικού φαινομένου. «Εξετάζοντας τις ακραίες καιρικές συνθήκες, αν ήταν ένας στρόβιλος νερού, όπως φαίνεται ότι ήταν, θα το κατηγοριοποιούσα ως ένα περιστατικό μαύρου κύκνου» (σ.σ.: “black swan event” -- συμβάν που είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί υπό κανονικές συνθήκες, αλλά εκ των υστέρων φαίνεται πως ήταν αναπόφευκτο), δήλωσε στο Reuters.

Είπε πως είναι βέβαιος ότι οι αρχές θα πάνε «μέχρι τέλους» σχετικά με το τι προκάλεσε το ναυάγιο, χάρη στις περιγραφές των επιζώντων, των μαρτύρων και την εξέταση του πλοίου, που φαίνεται να παραμένει άθικτο στο βυθό της θάλασσας.


Ειδήσεις σήμερα:

Σαντορίνη: Ο εισαγγελέας σταμάτησε τις πτήσεις ιδιωτικών ελικοπτέρων γιατί κρίθηκαν επικίνδυνες

Δείτε βίντεο: Η εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης

Ο Άδωνις αφιερώνει φωτογραφίες στον Πολάκη - Δείτε την ανάρτηση του από τη Λέρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης