Ιταλία: «Σαρώνουν» οι νεροποντές και οι δίνες στις παραλίες - Έντρομοι οι παραθεριστές

Ιταλία: «Σαρώνουν» οι νεροποντές και οι δίνες στις παραλίες - Έντρομοι οι παραθεριστές

Ανεμοστρόβιλοι σηκώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους - Δείτε βίντεο

mom00
Πλήθος έντονων καιρικών φαινομένων έχουν πλήξει την Ιταλία το τελευταίο διάστημα. Αυτό αποδεικνύεται από βίντεο που απεικονίζουν παραθεριστές σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα να τρέχουν έντρομοι για να αποφύγουν τις νεροποντές και τις δίνες ανέμου. 

Χαρακτηριστικά, βίντεο σε μια παραλία στην περιοχή Καμπανία, βόρεια της Σικελίας, από τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, δείχνει μια δίνη, η οποία έκανε ομπρέλες και αντικείμενα που βρίσκονταν στην ακτή κυριολεκτικά να πετούν. Οι κάτοικοι έτρεξαν έντρομοι και μια μητέρα άρπαξε το παιδί της και προσπάθησε να σωθεί.



Κλείσιμο
Οι νεροποντές συνέχισαν να σπέρνουν τον όλεθρο και χθες, Τρίτη 20 Αυγούστου. Πλάνα από μια παραλία στην περιοχή Basilicata, στην ακτογραμμή του Ιονίου, που δείχνουν μια νεροποντή να διαπερνά σειρές από ξαπλώστρες.

Ο ουρανός ξαφνικά από γαλάζιος σκοτείνιασε σε ένα σκούρο γκρι, μια ισχυρή δίνη σήκωσε την άμμο στον αέρα και ένας ανεμοστρόβιλος σηκώθηκε ως τον ουρανό, σηκώνοντας ό τι βρισκόταν στο πέρασμά του και τρομοκρατόντας τους παραθεριστές που έσπευσαν να προστατευθούν. 

Ο Ιταλός μπλόγκερ καιρού Federico Pavan μοιράστηκε το υλικό, γράφοντας στο X: «Σαν να μην μας έφτανε, ένας ακόμη υδροστρόβιλος προσγειώθηκε σήμερα στο άκρο της νοτιοανατολικής Basilicata χτυπώντας ακόμη μια εγκατάσταση παραλίας».



Τα πλάνα της οικογένειας που τρέχει να ξεφύγει από τον ανεμοστρόβιλο στην Καμπανία τη Δευτέρα τραβήχτηκαν στο Πολύκαστρο, μια δημοφιλή παραθαλάσσια περιοχή για ξένους και Ιταλούς παραθεριστές.


Ειδήσεις σήμερα:

Παλέρμο: Έξι οι νεκροί από το ναυάγιο - Εντοπίστηκαν πέντε σοροί, η μία δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

Χαλκιδική: Με ποινικό παρελθόν ο 21χρονος χειριστής, είχε συλληφθεί για κλοπή οχημάτων και ενδοοικογεινειακή βία

Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Όλα τα σημάδια που έδειχναν ότι έχουν χωρίσει εδώ και καιρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης