Παλέρμο: Ποιοι είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου - Αγνοείται ένα ακόμη άτομο, μία σορός δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

Παλέρμο: Ποιοι είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου - Αγνοείται ένα ακόμη άτομο, μία σορός δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

Η κρουαζιέρα του Μάικ Λιντς στη Μεσόγειο εξελίχθηκε σε τραγωδία - Την Τετάρτη βρέθηκαν συνολικά πέντε σοροί - Συγκεχυμένες πληροφορίες για την ταυτοποίησή τους, οι έρευνες θα συνεχιστούν την Πέμπτη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

thesix-0
Συνολικά πέντε είναι οι σοροί που βρέθηκαν την Τετάρτη κατά τις έρευνες που έκαναν οι αρχές της Σικελίας στο ναυάγιο του Bayesian στα ανοιχτά του Παλέρμο, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων στους έξι.

Την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι έρευνες με στόχο από την μία να ανασυρθεί η σορός που έχει μεν εντοπιστεί αλλά δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος αλλά και να βρεθεί και ο τελευταίος αγνοούμενος.

Όπως μεταδίδουν από το μεσημέρι τα βρετανικά ΜΜΕ, οι σοροί του μεγιστάνα Μάικλ Λιντς και της κόρης του, Χάνα, είναι ανάμεσα στις σορούς που εντοπίστηκαν σήμερα και έχουν ταυτοποιηθεί.

Ωστόσο με δεδομένο πως βάσει του ιταλικού νόμου, ταυτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο από συγγενείς, οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες. Έτσι, όπως μεταδίδει η ιταλική Corriere, οι σοροί που ανασύρθηκαν ανήκουν στον πρόεδρο της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, τη σύζυγό του Τζούντιθ, τον δικηγόρο Κρις Μορβίλο και τη σύζυγό του Νέντα. Αντιστοίχως η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως «εξακολουθούν να αγνοούνται ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του, Χάνα».


Ποιοι είναι όμως ανάμεσα στα θύματα. Η ιταλική Corriere επιχειρεί να βάλει τα ονόματα και το προφίλ των αγνοουμένων που φαίνεται να έχουν επιβεβαιωθεί ως θύματα του ναυαγίου, σε μία λίστα.

Recaldo Thomas, ο μάγειρας
mageiras-5
 
Ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα του ναυαγίου. Ο Καναδός που ζούσε στην Αντίγκουα, ήταν ο σεφ του πλοίου.

Michael Richard Lynch
Mike-Lynch

Ο επονομαζόμενος Mike, 59 ετών, Βρετανός μεγιστάνας της πληροφορικής, που θεωρείται «ο Βρετανός Bill Gates». Το γιοτ ήταν δικό του (αν και είναι καταχωρημένο σε μια από τις εταιρείες του), δική του είναι επίσης η ιδέα του ταξιδιού στη Μεσόγειο με την οικογένειά του και μερικούς συναδέλφους του προκειμένου να γιορτάσει την αθώωσή του σε υπόθεση διαφθοράς.

Hannah Lynch
66c627c0a5e4f_r_d_195-153

18χρονη κόρη του Lynch και της Angela Bacares (η οποία βρισκόταν στο σκάφος αλλά επέζησε).

Jonathan Bloomer
Jonathan-Bloomer

70 ετών, πρόεδρος της Morgan Stanley International.


Chris Morvillo
Chris-Morvillo

Είναι ο δικηγόρος του Λιντς στις ΗΠΑ και εταίρος στην εταιρεία Clifford Chance της Νέας Υόρκης.

Υπερασπίστηκε τον μεγιστάνα στην αγωγή που κατέθεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του αμερικανικού ομίλου Hewlett-Packard, ο οποίος το 2011 αγόρασε την εταιρεία του που εκδίδει λογισμικό Autonomy έναντι 11 δισ. δολαρίων. Η HP είχε κατηγορήσει την Autonomy για παραποίηση των λογαριασμών της, κατηγορώντας ειδικότερα τον Lynch ότι διόγκωσε τεχνητά τα έσοδα, την αύξηση των πωλήσεων και τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας.

Neda Morvillo
neda-morvillo-1

Σχεδιάστρια κοσμημάτων και σύζυγος του δικηγόρου του Lynch. Γνωστή ως Neda Nassiri, σχεδίαζε και έφτιαχνε κοσμήματα στη Νέα Υόρκη.

Τέλος, αυτή που φλερεται να αγνοείται είναι η Τζούντι Μπλούμερ

bloomer-judy-21


Συνεχίζονται αύριο οι έρευνες

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αύριο όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας. Ο Σαλβατόρε Κοκίνα επιβεβαίωσε ότι έχουν βρεθεί πέντε τα πτώματα, αλλά μόνο τέσσερα έχουν ανασυρθεί από το σκάφος το οποίο παραμένει στον βυθό της θάλασσας σε βάθος 50 μέτρων. Έτσι, ένα άτομο παραμένει αγνοούμενο, πρόσθεσε ο Κοκίνα.

Δείτε βίντεο: Τα συνεργεία διάσωσης επιστρέφουν με μια σακούλα στην οποία υπάρχει σορός




Το σκάφος, το οποίο μετέφερε συνολικά 22 άτομα, είχε αγκυροβολήσει κοντά στο λιμάνι του Πορτιτσέλο, όταν χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο ή θαλάσσιο ανεμοστρόβιλο, οδηγώντας στην τραγωδία. Η σορός του σεφ του σκάφους, Ρεκάλντο Τόμας, εντοπίστηκε λίγο μετά τη βύθιση του σκάφους.

Δείτε βίντεο από τις έρευνες, συμμετείχαν και ρομποτικά οχήματα

Superyacht Sinking: Robot assists in the search for those missing
Eίχε αφήσει το πλήρωμα ανοικτά φινιστρίνια και καταπακτές;

Την ίδια ώρα, πυκνώνει το μυστήριο γύρω από τη βύθιση του πολυτελούς σκάφους Bayesian, αφού ακόμα και ειδικοί δυσκολεύονται να εξηγήσουν πώς ένα μεγάλο πολυτελές σκάφος, που φέρεται να είχε εξοπλισμό και χαρακτηριστικά ασφαλείας στο υψηλότερο επίπεδο, εξαφανίστηκε στον βυθό μέσα σε λίγα λεπτά όταν επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το γεγονός ότι μία άλλη θαλαμηγός, που ήταν αγκυροβολημένη κοντά στο superyacht λίγο στα ανοιχτά της Σικελίας δεν έπαθε τίποτα από την καταιγίδα προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Σύμφωνα με το BBC, τέσσερις Βρετανοί επιθεωρητές της Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν φτάσει στη Σικελία, προκειμένου να διεξάγουν μια προκαταρκτική αξιολόγηση για τις συνθήκες της βύθισης. Η ομάδα των βρετανών ειδικών συνεργάζεται στενά με τις ιταλικές Αρχές, που από τη μεριά τους είναι αποφασισμένες να ανακαλύψουν τα αίτια της ταχύτατης βύθισης του Bayesian, αν και φυσικά προτεραιότητα έχει αυτή τη στιγμή ο εντοπισμός των αγνοουμένων.



Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Daily Mail, οι ιταλικές Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει για να προσδιορίσουν εάν υπήρχαν φινιστρίνια (ή καταπακτές) που είχε αφήσει ανοιχτά το πλήρωμα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί τόσο γρήγορα το σκάφος. Οι ερευνητές θα εξετάσουν αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, δεδομένων των προβλέψεων για κακοκαιρία κατά τη διάρκεια της μοιραίας νύχτας, και αν κάποιο από τα μέλη του πληρώματος φέρει ποινικές ευθύνες.

Το υπό βρετανική σημαία Bayesian, ένα ιστιοφόρο μήκους 56 μέτρων, μετέφερε 22 επιβάτες και μέλη πληρώματος και ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από το λιμάνι του Πορτιτσέλο, όταν ανατράπηκε στη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας πριν από την αυγή προχθές, Δευτέρα.







«Black swan event»

Ο Μάθιου Σανκ, πρόεδρος του Ναυτικού Συμβουλίου Έρευνας και Διάσωσης, δήλωσε πως το Bayesian υπήρξε θύμα ενός πολύ έντονου και σπάνιου καιρικού φαινομένου. «Εξετάζοντας τις ακραίες καιρικές συνθήκες, αν ήταν ένας στρόβιλος νερού, όπως φαίνεται ότι ήταν, θα το κατηγοριοποιούσα ως ένα περιστατικό μαύρου κύκνου» (σ.σ.: “black swan event” -- συμβάν που είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί υπό κανονικές συνθήκες, αλλά εκ των υστέρων φαίνεται πως ήταν αναπόφευκτο), δήλωσε στο Reuters.

Είπε πως είναι βέβαιος ότι οι αρχές θα πάνε «μέχρι τέλους» σχετικά με το τι προκάλεσε το ναυάγιο, χάρη στις περιγραφές των επιζώντων, των μαρτύρων και την εξέταση του πλοίου, που φαίνεται να παραμένει άθικτο στο βυθό της θάλασσας.

Ειδήσεις σήμερα:

Στην Πύλο ο Καραμανλής, φωτογραφήθηκε με τον γιο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήταν στο Ναύπλιο

Βρετανία: 9, 6 και 2 ετών τα παιδιά που σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά στο σπίτι τους μαζί με τη μάνα τους

Αναστασία Γιούσεφ για τον χορό της σε πανηγύρι: Εγώ προειδοποίησα τις μεγάλες ηλικίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης