Tο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln και τα συνοδευτικά αντιτορπιλικά έφτασαν στη Μέση Ανατολή

Η άφιξη του USS Abraham Lincoln ανεβάζει τον αριθμό των αεροπλανοφόρων στην περιοχή σε δύο σε μια εποχή αυξημένης ανησυχίας για περιφερειακή σύγκρουση

Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln και τα συνοδευτικά αντιτορπιλικά έφτασαν στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, αφού ο υπουργός Άμυνας της χώρας διέταξε την ομάδα κρούσης να επιταχύνει.

Η άφιξη του αερομεταφορέα ανεβάζει τον αριθμό στην περιοχή σε δύο -τουλάχιστον προσωρινά, καθώς το Lincoln πρόκειται να αντικαταστήσει το USS Theodore Roosevelt- σε μια εποχή αυξημένης ανησυχίας για περιφερειακή σύγκρουση μετά από τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σε ιρανικό έδαφος και του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, στη Βηρυτό. Το Ισραήλ έχει αναλάβει την ευθύνη μόνο για τη δολοφονία του Σουκρ.



«Το USS Abraham Lincoln (CVN 72), εξοπλισμένο με μαχητικά F-35C και F/A-18 Block III, εισήλθε στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (USCENTCOM)», αναφέρει η στρατιωτική διοίκηση που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το USS Abraham Lincoln (CVN 72), η ναυαρχίδα του Carrier Strike Group 3, συνοδεύεται από το Destroyer Squadron (DESRON) 21 και το Carrier Air Wing (CVW) 9», προσθέτει.



Ειδήσεις σήμερα:

Παλέρμο: Έξι οι νεκροί από το ναυάγιο - Εντοπίστηκαν πέντε σοροί, η μία δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

Χαλκιδική: Με ποινικό παρελθόν ο 21χρονος χειριστής, είχε συλληφθεί για κλοπή οχημάτων και ενδοοικογεινειακή βία

Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Όλα τα σημάδια που έδειχναν ότι έχουν χωρίσει εδώ και καιρό


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr