ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί στην πρώτη υπαίθρια συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Στις στέγες είχαν τοποθετηθεί ελεύθεροι σκοπευτές - Ο Τραμπ κατέβηκε από το βήμα για να δει έναν οπαδό του που λιποθύμησε - Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα

Στην πρώτη του υπαίθρια συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του περασμένου μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί στη Βόρεια Καρολίνα σε μια εκδήλωση που επικεντρώθηκε στην εθνική ασφάλεια.

Ο Τραμπ μίλησε πίσω από μια εξέδρα από υαλοπίνακες αλεξίσφαιρου γυαλιού που σχημάτιζαν έναν προστατευτικό τοίχο σε όλη τη σκηνή, ενώ στις στέγες είχαν τοποθετηθεί ελεύθεροι σκοπευτές, μέρος των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που στοχεύουν να τον κρατήσουν ασφαλή μετά την επίθεση στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.



Ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε στον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα τον οποίο αποκάλεσε «απεχθή» για τα σχόλιά του το προηγούμενο βράδυ στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών.



Η εκδήλωση ήταν μέρος της εβδομαδιαίας σειράς ομιλιών του Τραμπ την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο. Οι σύμμαχοι του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία τον παροτρύνουν να επικεντρωθεί στην πολιτική αντί στις προσωπικές επιθέσεις εναντίον της αντιπάλου του στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.



Η δεύτερη νύχτα του συνεδρίου των Δημοκρατικών την Τρίτη περιλάμβανε ομιλίες και από τους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα, οι οποίοι επιτέθηκαν στον Τραμπ με ιδιαίτερα σκληρά λόγια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιτέθηκε στον Ρεπουμπλικάνο που τον διαδέχθηκε στον Λευκό Οίκο το 2017. «Είναι ένας 78χρονος δισεκατομμυριούχος που δεν έχει πάψει να γκρινιάζει για τα προβλήματά του» εδώ και εννέα χρόνια, είπε χαρακτηριστικά. Εντύπωση έκανε και η ειδική αναφορά που έκανε ο Ομπάμα «στα παιδιάστικα παρατσούκλια που χρησιμοποιεί ο Τραμπ, τις τρελές θεωρίες συνωμοσίας του και την αλλόκοτη εμμονή του το μέγεθος του κοινού σε κάθε του συγκέντρωση».

Πάντως παρά τη χρήση του αλεξίσφαιρου προστατευτικού ο Τραμπ κατέβηκε στο κοινό για να δει την κατάσταση της υγείας ενός οπαδού του που λιποθύμησε. Το κοινό χειροκρότησε την κίνηση του Ρεπουμπλικάκου.





Ειδήσεις σήμερα:

Παλέρμο: Έξι οι νεκροί από το ναυάγιο - Εντοπίστηκαν πέντε σοροί, η μία δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

Χαλκιδική: Με ποινικό παρελθόν ο 21χρονος χειριστής, είχε συλληφθεί για κλοπή οχημάτων και ενδοοικογεινειακή βία

Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Όλα τα σημάδια που έδειχναν ότι έχουν χωρίσει εδώ και καιρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr