Ερυθρά θάλασσα: Η στιγμή που εξουδετερώνεται μη επανδρωμένο σκάφος που απειλούσε το τάνκερ Sounion

Ερυθρά θάλασσα: Η στιγμή που εξουδετερώνεται μη επανδρωμένο σκάφος που απειλούσε το τάνκερ Sounion

Το πλήρωμα είχε απομακρυθνεί από το Sounion - Παρελήφθη από πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες», σύμφωνα με το Reuters

erythra-thalassa-art
Η διοίκηση της επιχείρησης «Ασπίδες» έδωσε σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε το ελληνόκτητο τάνκερ «Sounion» στην Ερυθρά θάλασσα.

Όπως αναφέρεται, στις 21 Αυγούστου το δεξαμενόπλοιο δέχτηκε αδικαιολόγητη επίθεση στην περιοχή της νότιας Ερυθράς Θάλασσας και ακινητοποιήθηκε.

Η «EUNAVFOR ASPIDES», ανταποκρινόμενη σε αίτημα της ναυτιλιακής εταιρείας και του καπετάνιου του «MV Sounion», απέστειλε μονάδα με σκοπό την παροχή προστασίας στο εμπορικό πλοίο και τη διάσωση του πληρώματός του.

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης στην περιοχή του συμβάντος, πρωινές σήμερα, 22 Αυγούστου, εξουδετερώθηκε με επιτυχία ένα μη επανδρωμένο σκάδος επιφανείας (USV) καθώς αποτελούσε απειλή κατά του πλοίου και του πληρώματός του.

Κλείσιμο
Τα 25 μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου διασώθηκαν από γαλλικό πλοίο, το οποίο επιχείρησε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» και ήταν εκείνο που κατέστρεψε το μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας.

«Η ασφάλεια της ζωής των ναυτικών και η ελευθερία των διεθνών θαλασσών είναι μη διαπραγματεύσιμες και ύψιστης σημασίας αρχές για την EUNAVFOR ASPIDES. Η EUNAVFOR ASPIDES ως επιχείρηση αμυντικού χαρακτήρα, αποτελεί αξιόπιστο πάροχο θαλάσσιας ασφάλειας της ΕΕ, με στόχο τη συμβολή στην προστασία της ελευθερίας ναυσιπλοΐας των εμπορικών πλοίων στην περιοχή των επιχειρήσεων», καταλήγει η άτυπη ενημέρωση.

Δείτε εικόνες:

sounion-tanker-oxima-katastrofi_jpg
sounion-tanker-oxima-katastrofi-a_jpg
sounion-tanker-oxima-katastrofi-b_jpg


«Το πλήρωμα του υπό ελληνική σημαία Sounion, το οποίο δέχθηκε επίθεση από τους Χούτι της Υεμένης την Τετάρτη, αποτελούμενο από δύο Ρώσους και 23 Φιλιππινέζους, εγκατέλειψε το πλοίο και διασώθηκε από τη ναυτική αποστολή της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα "Aspides"», δήλωσε εξάλλου στο Reuters αξιωματούχος της αποστολής.


Ειδήσεις σήμερα:

Το σχέδιο των τραπεζών για φθηνά στεγαστικά δάνεια - Τα νέα όρια ηλικίας και το κριτήριο παλαιότητας

Συνέδριο των Δημοκρατικών: Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Γουόλς ξεσήκωσε το πλήθος - Τα δάκρυα του γιου του

Δείτε φωτογραφίες από την καμπίνα του αεροσκάφους της Easyjet όπου έζησαν τον τρόμο 181 επιβάτες λόγω αναταράξεων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης