Η Όπρα Γουίνφρι επέκρινε τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Τραμπ για το σχόλιό του για τις «άτεκνες κυρίες με τις γάτες»

Δείτε τι είπε η παρουσιάστρια στην ομιλία που εκφώνησε στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Η διάσημη αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι επέκρινε, χωρίς να τον κατονομάσει, τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την αντιπροεδρία Τζ. Ντ. Βανς, στη διάρκεια της απρογραμμάτιστης ομιλίας που έκανε χθες, Τετάρτη, στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σικάγο, αναφερόμενη σε επίμαχο σχόλιο του υποψηφίου για τις άτεκνες γυναίκες.

Ο Βανς έχει κάνει υποτιμητικά σχόλια για τις άτεκνες γυναίκες, περιγράφοντάς τις ως «άτεκνες κυρίες με γάτες».

Η Γουίνφρι αναφέρθηκε στη δήλωση αυτή υπογραμμίζοντας ότι οι Αμερικανοί είναι περισσότεροι ενωμένοι απ' ό,τι πιστεύουν μερικοί.

«Όταν καίγεται ένα σπίτι, δεν ρωτάμε για τη φυλή ή τη θρησκεία του ιδιοκτήτη του. Δεν αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο σύντροφός του ούτε τι ψήφισε», είπε.

«Όχι, απλώς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να τον σώσουμε. Και, αν το σπίτι συμβαίνει να ανήκει σε μια άτεκνη κυρία με γάτα, ε, τότε, προσπαθούμε να σώσουμε και τη γάτα».



Αν και δεν κατονόμασε τον Βανς ούτε τον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, υπαινίχθηκε την ανάγκη να αντιστέκεται κανείς στους νταήδες για να προστατεύει την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Η Γουίνφρι υπογράμμισε τη σημασία της αξιοπρέπειας και του σεβασμού στις επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές και κάλεσε τους ανεξάρτητους και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να το λάβουν υπόψη, όταν θα κάνουν την επιλογή τους.

Η ίδια ενθάρρυνε επίσης τους πολίτες να επιλέξουν «την αισιοδοξία έναντι του κυνισμού» και «την κοινή λογική έναντι της ανοησίας», προσθέτοντας ότι η Κάμαλα Χάρις, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, αντιπροσωπεύει όλα αυτά.

Η Γουίνφρι έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο και δισεκατομμυριούχος με το πολύ επιτυχημένο τοκ σόου της, μια εκπομπή που προβαλλόταν για δεκαετίες στην αμερικανική τηλεόραση. Είναι μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Ειδήσεις σήμερα:

Ανασύρθηκε νεκρός και ο Μάικ Λιντς από το ναυάγιο στο Παλέρμο - Μόνο η 18χρονη κόρη του παραμένει αγνοούμενη

Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση για 300 νέα λεωφορεία με leasing – Tη Δευτέρα τα πρώτα 30 στους δρόμους

Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη: «Το σπίτι μας έκλεισε, ας μην αναλάμβανε η δήμαρχος αν δεν μπορεί»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr