Οι αρχές του Κουρσκ εγκαθιστούν τσιμεντένια καταφύγια εν μέσω της εισβολής ουκρανικών δυνάμεων

Οι αρχές του Κουρσκ εγκαθιστούν τσιμεντένια καταφύγια εν μέσω της εισβολής ουκρανικών δυνάμεων

Περίπου 60 στάσεις λεωφορείων θα εξοπλιστούν με αυτά

kursk_katafigia
Οι αρχές της δυτικής περιφέρειας Κουρσκ της Ρωσίας άρχισαν να εγκαθιστούν τσιμεντένια καταφύγια για να συμβάλουν στην προστασία των αμάχων εν μέσω της εισβολής ουκρανικών δυνάμεων σε αυτήν, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης της.

Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τις ουκρανικές δυνάμεις στην Κουρσκ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τη διασυνοριακή επίθεση στη ρωσική περιφέρεια στις 6 Αυγούστου χιλιάδων στρατιωτών του Κιέβου, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από την περιοχή.

"Κατόπιν οδηγιών μου, η διοίκηση της πόλης Κουρσκ προσδιόρισε σημαντικά σημεία για την τοποθέτηση αρθρωτών καταφυγίων από σκυρόδεμα --σε πολυπληθή μέρη", σημείωσε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης της Κουρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Περίπου 60 στάσεις λεωφορείων θα εξοπλιστούν με αυτά, πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Ο Σμιρνόφ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει μια από τις τσιμεντένιες αυτές κατασκευές να παραδίδεται από ένα φορτηγό. Ο πληθυσμός της πόλης Κουρσκ υπολογίζεται σε περίπου 450.000 ανθρώπους.

Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι καταφύγια θα τοποθετηθούν και σε άλλες δύο πόλεις, τις Ζελεζνογκόρσκ και Κουρτσάτοφ. Στην τελευταία βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ. Η Ρωσία έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι προγραμματίζει επίθεση σε αυτόν, κάτι το οποίο αρνείται το Κίεβο.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι θα επισκεφθεί "την προσεχή εβδομάδα" τον σταθμό αυτόν, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΔΟΑΕ.

Ξεχωριστά Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν χθες διείσδυση Ουκρανών στρατιωτών στο ρωσικό έδαφος στα σύνορα με τη δυτική περιφέρεια Μπριάνσκ, σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων από το πεδίο των μαχών στην Κουρσκ.

Στο μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται κατά τη δική τους επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, όπου επιδιώκουν να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιφέρεια Ντονέτσκ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανασύρθηκε νεκρός και ο Μάικ Λιντς από το ναυάγιο στο Παλέρμο - Μόνο η 18χρονη κόρη του παραμένει αγνοούμενη

Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση για 300 νέα λεωφορεία με leasing – Tη Δευτέρα τα πρώτα 30 στους δρόμους

Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη: «Το σπίτι μας έκλεισε, ας μην αναλάμβανε η δήμαρχος αν δεν μπορεί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης