Πούτιν: Η Ουκρανία προσπάθησε να χτυπήσει τον ρωσικό πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ

Πούτιν: Η Ουκρανία προσπάθησε να χτυπήσει τον ρωσικό πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα ενημέρωσε τον παρατηρητή πυρηνικής ασφάλειας του ΟΗΕ για την κατάσταση

putin-koursk
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Πέμπτη την Ουκρανία ότι προσπάθησε να πλήξει τον ρωσικό πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ σε μια νυχτερινή επίθεση και δήλωσε ότι η Μόσχα ενημέρωσε τον παρατηρητή πυρηνικής ασφάλειας του ΟΗΕ για την κατάσταση.

Ο Πούτιν, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό ούτε προσκόμισε ντοκουμέντα για τον ισχυρισμό του, έκανε τα σχόλια αυτά σε συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων, σύμφωνα με το Reuters. «Σας κάλεσα προκειμένου να συζητήσουμε την κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας» είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία, της οποίας η αστραπιαία εισβολή στο Κουρσκ, είδε χιλιάδες ουκρανικά στρατεύματα να διαπερνούν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας στις 6 Αυγούστου, αιφνιδιάζοντας τη Μόσχα.

Ο Αλεξέι Σμιρνόφ, εκτελών χρέη κυβερνήτη της περιοχής του Κουρσκ, δήλωσε στον Πούτιν στην ίδια συνάντηση ότι η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ ήταν σταθερή.

Οι Αρχές του Κουρσκ εγκαθιστούν τσιμεντένια καταφύγια εν μέσω της εισβολής ουκρανικών δυνάμεων

Κλείσιμο
Την ιδια ώρα, οι Αρχές της δυτικής περιφέρειας Κουρσκ της Ρωσίας άρχισαν να εγκαθιστούν τσιμεντένια καταφύγια για να συμβάλουν στην προστασία των αμάχων εν μέσω εν εξελίξει εισβολής ουκρανικών δυνάμεων σε αυτήν, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης της.

Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τις ουκρανικές δυνάμεις στην Κουρσκ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τη διασυνοριακή επίθεση στη ρωσική περιφέρεια στις 6 Αυγούστου χιλιάδων στρατιωτών του Κιέβου, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από την περιοχή.

«Κατόπιν οδηγιών μου, η διοίκηση της πόλης Κουρσκ προσδιόρισε σημαντικά σημεία για την τοποθέτηση αρθρωτών καταφυγίων από σκυρόδεμα σε πολυπληθή μέρη» σημείωσε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης της Κουρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ σε ανάρτησή του στο Telegram. Περίπου 60 στάσεις λεωφορείων θα εξοπλιστούν με αυτά, πρόσθεσε.

Ο Σμιρνόφ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει μια από τις τσιμεντένιες αυτές κατασκευές να παραδίδεται από ένα φορτηγό. Ο πληθυσμός της πόλης Κουρσκ υπολογίζεται σε περίπου 450.000 ανθρώπους.

Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι καταφύγια θα τοποθετηθούν και σε άλλες δύο πόλεις, τις Ζελεζνογκόρσκ και Κουρτσάτοφ. Στην τελευταία βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ.  Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι θα επισκεφθεί «την προσεχή εβδομάδα» τον σταθμό αυτόν, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΔΟΑΕ.

Ξεχωριστά Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν χθες διείσδυση Ουκρανών στρατιωτών στο ρωσικό έδαφος στα σύνορα με τη δυτική περιφέρεια Μπριάνσκ, σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων από το πεδίο των μαχών στην Κουρσκ.

Στο μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται κατά τη δική τους επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, όπου επιδιώκουν να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιφέρεια Ντονέτσκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Το σχέδιο των τραπεζών για φθηνά στεγαστικά δάνεια - Τα νέα όρια ηλικίας και το κριτήριο παλαιότητας

Συνέδριο των Δημοκρατικών: Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Γουόλς ξεσήκωσε το πλήθος - Τα δάκρυα του γιου του

Δείτε φωτογραφίες από την καμπίνα του αεροσκάφους της Easyjet όπου έζησαν τον τρόμο 181 επιβάτες λόγω αναταράξεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης