Πόλεμος στην Ουκρανία: Με αμερικανικά όπλα οι Ουκρανοί καταστρέφουν τις πλωτές γέφυρες των Ρώσων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με αμερικανικά όπλα οι Ουκρανοί καταστρέφουν τις πλωτές γέφυρες των Ρώσων

Η Ρωσία παραδέχεται ότι οι Ουκρανοί κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε τρεις γέφυρες στον ποταμό Σέιμ από τις 6 Αυγούστου

arthrou-ekrixi-gefira
Μετά την καταστροφή τριών γεφυρών που εμποδίζουν τις δυνάμεις των Ρώσων να μεταφέρουν δυνάμεις τους μέσα στην κατειλημμένη από τους Ουκρανούς περιφέρεια του Κουρσκ, το Κίεβο βάζει στόχο και τις πλωτές γέφυρες.

Ο ουκρανικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνουν την καταστροφή μίας πλωτής γέφυρας στην επαρχία του Κουρσκ.



Κλείσιμο
Από το οπτικό υλικό φαίνεται ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν βόμβες διασποράς για να προκαλέσουν τις μέγιστες δυνατές ζημιές στη γέφυρα. Αυτό δείχνουν οι μικρές εκρήξεις μέσα στο ποτάμι από τα βομβίδια.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, παραδέχεται ότι οι Ουκρανοί κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε τρεις γέφυρες στον ποταμό Σέιμ από την έναρξη της ουκρανικής εισβολής στις 6 Αυγούστου.


Όπως σημειώνει το Reuters οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αμερικανικά συστήματα πυροβολικού HIMARS για την καταστροφή των γεφυρών και μηχανημάτων για την κατασκευή τους.

Ήταν η πρώτη παραδοχή ότι χρησιμοποίησαν δυτικό οπλισμό κατά τη διάρκεια της εισβολής. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Ουκρανία τη χρήση αμερικανικού οπλισμού για να πλήξει στόχους μέσα στη ρωσική επικράτεια, φοβούμενη μία κλιμάκωση του πολέμου που θα εμπλέξει και τη Δύση.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της περιφέρειας Κουρσκ άρχισαν να εγκαθιστούν τσιμεντένια καταφύγια για να συμβάλουν στην προστασία των αμάχων εν μέσω της εισβολής ουκρανικών δυνάμεων σε αυτήν, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης της.

Περίπου 60 στάσεις λεωφορείων θα εξοπλιστούν με τα καταφύγια.

kursk_katafigia



Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι καταφύγια θα τοποθετηθούν και σε άλλες δύο πόλεις, τις Ζελεζνογκόρσκ και Κουρτσάτοφ. Στην τελευταία βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ. Η Ρωσία έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι προγραμματίζει επίθεση σε αυτόν, κάτι το οποίο αρνείται το Κίεβο.


Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα: Οδηγός κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του μέσα σε απορριμματοφόρο στη λεωφόρο Σχιστού

Έχασε τη ζωή του κάνοντας παρά πέντε στην Ξάνθη - Είναι το τρίτο παιδί που πενθεί η οικογένειά του

Ναυάγιο στο Παλέρμο: «Ένας μακρύς κατάλογος λαθών οδήγησε στην τραγωδία» λέει ο κατασκευαστής του μοιραίου ιστιοφόρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης