CNN Turk: Στις 4 Σεπτεμβρίου η επίσκεψη του προέδρου της Αιγύπτου στην Τουρκία

CNN Turk: Στις 4 Σεπτεμβρίου η επίσκεψη του προέδρου της Αιγύπτου στην Τουρκία

Ο Ερντογάν είχε επισκεφθεί στις 14 Φεβρουάριου φέτος το Κάιρο, όπου συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

sisiegypt
Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Τουρκία, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επισκεφθεί στις 14 Φεβρουάριου φέτος το Κάιρο, όπου συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Μετά τις προεδρικές εκλογές τον Μάιο του 2023 και την επανεκλογή Ερντογάν στην Τουρκία, διέρρεε από τουρκικές πηγές  η πληροφορία ότι επίκειτο επίσκεψη του Αλ Σίσι στην Άγκυρα, μία επίσκεψη που τελικά δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Τελικά, ήταν ο Ερντογάν που επισκέφθηκε πρώτος το Κάιρο.

Ο πάγος μεταξύ των δύο προέδρων άρχισε να λιώνει τον Νοέμβριο του 2022, όταν αντήλλαξαν χειραψία στο περιθώριο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ και τον αμοιβαίο διορισμό πρέσβεων από τις δύο χώρες το περασμένο καλοκαίρι.

Κλείσιμο
Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2013 στην Αίγυπτο, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εισήλθαν σε περίοδο κρίσης και οι διπλωματικές τους σχέσεις υποβαθμίστηκαν σε επίπεδο επιτετραμμένου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ταχθεί στο πλευρό του Αιγύπτιου ανατραπέντα προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, χαρακτηρίζοντας τον Αλ-Σίσι «δολοφόνο και πραξικοπηματία».

Στις αρχές Αυγούστου, επισκέφθηκε το Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και εκεί είχε ανακοινώσει ότι η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας – Αιγύπτου θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου στην Τουρκία και ότι ο ίδιος και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Μπάντρ Αμπντελάτι, συζήτησαν τις προπαρασκευαστικές εργασίες για τη συνάντηση αυτή.

Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ - «Δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών»

Ξάνθη: Ήταν πάρα πολύ έμπειρος στις πτήσεις, λέει η σύζυγος του 33χρονου που έχασε τη ζωή του κάνοντας παρά πέντε

Μπεν Άφλεκ: Λίγες ώρες πριν η Λόπεζ καταθέσει αίτηση διαζυγίου, ο ηθοποιός βρισκόταν με την Γκάρνερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης