Ισπανία: Έκρηξη αερίου σε διαμέρισμα στη Μαδρίτη - Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν

Και οι δύο γυναίκες φέρουν εγκαύματα δεύτερου βαθμού, μώλωπες και τραύματα

Μια έκρηξη αερίου σημειώθηκε χθες, Τετάρτη 21 Αυγούστου, σε διαμέρισμα της Μαδρίτης, εξαιτίας της οποίας δύο γυναίκες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την El Pais, μια μητέρα και η κόρη της, ηλικίας 75 και 42 ετών αντίστοιχα, τραυματίστηκαν σοβαρά την ώρα που κοιμόντουσαν, από τις φλόγες της έκρηξης και την πτώση των ερειπίων, ενώ δύο γείτονες εμφάνισαν σοβαρή κρίση άγχους μετά το ατύχημα. 

Αν και δεν διακυβεύεται η δομή του ακινήτου, οι δημοτικοί πυροσβέστες έχουν εκκενώσει όλους τους κατοίκους των πέντε ορόφων, από τον ένατο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, μέχρι τον τελευταίο, τον 13ο, καθώς τα διαμερίσματα δεν έχουν ούτε νερό ούτε ρεύμα αέριο.



Οι πυροσβέστες του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαδρίτης μετέβησαν στο σημείο της έκρηξης, στη συνοικία Λα Παζ, όπου έσωσαν τους δύο τραυματίες από τα ερείπια. Και οι δύο γυναίκες φέρουν εγκαύματα δεύτερου βαθμού, μώλωπες και τραύματα.

Μετά τη σταθεροποίησή τους, μητέρα και κόρη έχουν μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Λα Παζ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η 75χρονη γυναίκα έχει καεί το 20% της επιφάνειας του σώματός της και η 42χρονη το 60%. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι γείτονες, οι οποίοι έλαβαν φροντίδα για την κρίση άγχους τους. 

Η έκρηξη φέρεται να έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο σπίτι, αλλά και στα υπόλοιπα του ορόφου, ενώ ζημιές έχουν πάθε ακόμα και οι ανελκυστήρες. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι πρόκειται για μια έκρηξη αερίου στον αγωγό. 


Ειδήσεις σήμερα:

Λειτουργούσε συστηματικά παράνομα το λούνα παρκ στην Χαλκιδική - Είχε ληγμένες άδειες

Δείτε φωτογραφίες από την καμπίνα του αεροσκάφους της Easyjet όπου έζησαν τον τρόμο 181 επιβάτες λόγω αναταράξεων

Η άνιση μάχη της Σικελίας ενάντια στην Κόζα Νόστρα: Τι έχει αλλάξει πραγματικά στο «τρίγωνο του θανάτου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr