Βενεζουέλα: Επικυρώνει τη νίκη του Μαδούρο το Ανώτατο Δικαστήριο - Λογοδοσία και διαφάνεια απαιτούν οι ΗΠΑ

Για περισσότερες από τρεις βδομάδες υπήρξε αμφισβήτηση απέναντι στην εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Βενεζουέλα

Επικυρώνει την εκλογική νίκη του Νικολάς Μαδούρο το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα αναταραχών και αμφισβητήσεων ως προς την «καθαρότητα» του αποτελέσματος.

Όπως αναφέρει η El Pais, το Ανώτατο Δικαστήριο, επικύρωσε αυτήν την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, τα εκλογικά αποτελέσματα που στις 28 Ιουλίου έδωσαν τη νίκη στον Νικολάς Μαδούρο.

«Αυτό το επιμελητήριο δηλώνει, με βάση την πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη, και με βάση την έκθεση που συντάχθηκε από εθνικούς και διεθνείς εμπειρογνώμονες, με αδιαμφισβήτητο τρόπο, την εγκυρότητα του εκλογικού υλικού που εξετάστηκε και επικυρώνει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών», είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Καρίσλια Ροντρίγκεζ.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε τη λύπη της που περισσότερες από τρεις εβδομάδες μετά τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, τα πρακτικά που αποδεικνύουν τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί και προειδοποίησε ότι «θα απαιτήσει λογοδοσία» από όσους διευκολύνουν την «εκλογική νοθεία και καταστολή».

Επιπλέον, η μη κυβερνητική οργάνωση Provea, μια από τις κύριες στη Βενεζουέλα, κατήγγειλε ότι οι θάνατοι και οι αυθαίρετες κρατήσεις «έγιναν το νέο φυσιολογικό» στη Βενεζουέλα του Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 25 έχουν χάσει τη ζωή τους στις πρόσφατες αναταραχές.

Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Ακούστε τον να θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και να προαναγγέλλει υποψηφιότητα - «Χρειάζονται άμεσα αλλαγές» είπε


Financial Times: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αντιδράσει στην συμφωνία Ερντογάν και Πούτιν για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου

Ικαρία: Εντοπίστηκε σπάνιο, δηλητηριώδες έντομο σε παραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr