Πόλεμος στο Ισραήλ: Σφαίρες βρέθηκαν στα πτώματα των έξι ομήρων που εντοπίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σφαίρες βρέθηκαν στα πτώματα των έξι ομήρων που εντοπίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας

Οι στρατιωτικές αρχές προσθέτουν ότι ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου τους - Είχαν εντοπιστεί σε σήραγγα

hostages6
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι βρέθηκαν σφαίρες στα σώματα των έξι ομήρων, τις σορούς των οποίων ανέκτησε από σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας.

Την Τρίτη ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τα πτώματα των έξι ανδρών που είχαν απαχθεί από μέλη της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος του στρατού, ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, διευκρίνισε στη συνέχεια ότι οι έξι άνδρες «σκοτώθηκαν ενώ [ο στρατός] επιχειρούσε στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας».

«Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου των ομήρων ερευνώνται», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν «στις οικογένειες των ομήρων και στο κοινό».

Το ισραηλινό Κανάλι 12 ανέφερε ότι ισραηλινός στρατός πιστεύει ότι οι έξι όμηροι εκτελέστηκαν από τη Χαμάς γιατί πίστευε ότι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους. Τα πτώματα ανακαλύφθηκαν μέσα σε σήραγγα, πίσω από έναν ψευδότοιχο.

Κλείσιμο
Κοντά στο ίδιο σημείο εντοπίστηκαν και άλλα τέσσερα πτώματα, τα οποία πιθανόν ανήκουν σε μέλη της Χαμάς. Κατά τον στρατό, τα τέσσερα πτώματα δεν έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Πολλές οικογένειες ομήρων που πέθαναν στη Γάζα ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν από τον στρατό πως ο συγγενής τους ενδέχεται να σκοτώθηκε κατά τις χερσαίες επιχειρήσεις ή τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από τους 251 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς πέρυσι, οι 105 παραμένουν ακόμη στη Γάζα αλλά οι 34 από αυτούς πιστεύεται ότι είναι νεκροί.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Ακούστε τον να θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και να προαναγγέλλει υποψηφιότητα - «Χρειάζονται άμεσα αλλαγές» είπε


Financial Times: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αντιδράσει στην συμφωνία Ερντογάν και Πούτιν για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου

Ικαρία: Εντοπίστηκε σπάνιο, δηλητηριώδες έντομο σε παραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης