ΗΠΑ: Η Χάρις θα παρουσιάσει τον εαυτό της ως αουτσάιντερ - Το σχέδιο της για την στεγαστική κρίση

ΗΠΑ: Η Χάρις θα παρουσιάσει τον εαυτό της ως αουτσάιντερ - Το σχέδιο της για την στεγαστική κρίση

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος θα εκφωνήσει την κεντρική της ομιλία καθώς αποδέχεται επίσημα την υποψηφιότητα του κόμματός της την τελευταία βραδιά του Συνεδρίου των Δημοκρατικών

harris_kamala_democrats
Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα παρουσιαστεί απόψε στο Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο ως το αουτσάιντερ στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, παρακαλώντας τους Δημοκρατικούς να μην εφησυχάσουν στον αγώνα 75 ημερών για να εμποδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

«Το πιστεύει και θέλει να το πιστέψουν όλοι οι Δημοκρατικοί», είπε ανώτερος σύμβουλος στο CNN.

Ήταν ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στο συνέδριο εδώ και ένα θέμα που οι σύμβουλοι της εκστρατείας λένε ότι η Χάρις θα ενισχύσει από το βήμα απόψε. Θα καλέσει τους Δημοκρατικούς να διοχετεύσουν τον ενθουσιασμό τους για τη μάχη που έρχεται, απηχώντας το μήνυμα που έχουν μεταφέρει η Χίλαρι Κλίντον, η Μισέλ Ομπάμα και τόσοι άλλοι ομιλητές.

Η Κάμαλα Χάρις θα εκφωνήσει την κεντρική της ομιλία καθώς αποδέχεται επίσημα την υποψηφιότητα του κόμματός της την τέταρτη και τελευταία βραδιά του Συνεδρίου των Δημοκρατικών (DNC). Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι θα παρακολουθεί την "σύντροφο Κάμαλα" και θα δημοσιεύει τις σκέψεις του στην πλατφόρμα.

Το σχέδιο της Χάρις για την στεγαστική κρίση στις ΗΠΑ

Κλείσιμο
Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές έχει αναπτύξει ένα σχέδιο τριών τμημάτων με στόχο την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης στη χώρα. Μέρη του βασίζονται σε προτάσεις που έχει ήδη αποκαλύψει ο Τζο Μπάιντεν.

Το σχέδιο της αντιπροέδρου υπόσχεται να παρέχει έως και 25.000 $ σε προκαταβολή για όσους αγοράζουν σπίτι για πρώτη φορά. Η στήριξη της προκαταβολής θα ισχύει για οικογένειες εργαζομένων που έχουν πληρώσει εγκαίρως το ενοίκιο για δύο χρόνια, με πιο γενναιόδωρη υποστήριξη για όσους αγοράζουν σπίτι για πρώτη φορά. Το σχέδιο θα παρέχει επίσης πίστωση φόρου 10.000 δολαρίων για όσους αγοράζουν για πρώτη φορά σπίτι, κάτι που πρότεινε ο Μπάιντεν νωρίτερα φέτος.

Το σχέδιο θα επέτρεπε σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο αγοραστές για πρώτη φορά ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των αγοραστών κατοικιών πρώτης γενιάς, να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια, σύμφωνα με την καμπάνια της.

Η Χάρις ζητά επίσης την ανέγερση 3 εκατομμυρίων νέων κατοικιών. Για να τονώσει την κατασκευή, θα παρείχε ένα πρώτο φορολογικό κίνητρο στους κατασκευαστές που χτίζουν σπίτια για πρώτη φορά. Θα επεκτείνει επίσης ένα υπάρχον φορολογικό κίνητρο για την οικοδόμηση προσιτών κατοικιών για ενοικίαση.

Το σχέδιο υπογραμμίζει επίσης δύο κύριες προτάσεις που στοχεύουν στη μείωση του κόστους ενοικίου στις ΗΠΑ. Το πρώτο θα εμπόδιζε τους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν εργαλεία καθορισμού τιμών που βασίζονται σε αλγόριθμους για τον καθορισμό των ενοικίων. Το δεύτερο θα αποθάρρυνε τους πλούσιους επενδυτές από το να αγοράσουν ακίνητα και να αυξήσουν τα ενοίκια, αφαιρώντας τα φορολογικά οφέλη για τους επενδυτές που αγοράζουν μεγάλο αριθμό ενοικιαζόμενων κατοικιών για μία οικογένεια.

Η έλλειψη στέγης στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε σε υψηλό ρεκόρ - δραματικά 12%, λόγω των σημαντικών αυξήσεων στα ενοίκια και των περικοπών στη βοήθεια που δόθηκε κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσαν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.

Αυτοί οι δύο παράγοντες συνδυάστηκαν για να κάνουν τη στέγαση λιγότερο προσιτή, λένε οι αξιωματούχοι.

Περίπου 653.000 άνθρωποι καταγράφηκαν ως άστεγοι – ο υψηλότερος από τότε που άρχισε να μετράται το φαινόμενο μέσω ετήσιων ερευνών το 2007.

Πρόσφατη δημοσκόπηση του CNN έδειξε ότι οι Αμερικανοί ανέφεραν το κόστος στέγασης ως το κορυφαίο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, κατατάσσοντας το αμέσως μετά τις τιμές των τροφίμων, αλλά μπροστά από τη βενζίνη, την υγειονομική περίθαλψη, τα φοιτητικά δάνεια και τη φροντίδα των παιδιών. Περισσότερες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ, επίσης, αναφέρουν την έλλειψη στέγης ως ένα από τα πιο επείγοντα προβλήματά τους.



Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Ακούστε τον να θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και να προαναγγέλλει υποψηφιότητα - «Χρειάζονται άμεσα αλλαγές» είπε


Financial Times: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αντιδράσει στην συμφωνία Ερντογάν και Πούτιν για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου

Ικαρία: Εντοπίστηκε σπάνιο, δηλητηριώδες έντομο σε παραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης