Καμάλα Χάρις: Υπόσχεται να κλείσει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να σταθεί «στο πλευρό της Ουκρανίας»

Καμάλα Χάρις: Υπόσχεται να κλείσει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να σταθεί «στο πλευρό της Ουκρανίας»

«Δεν θα γίνω φίλη τυράννων και δικτατόρων όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που υποστηρίζουν τον Τραμπ» ανέφερε η υποψήφια των Δημοκρατικών

kamala-harris-chicago
Η Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε στην ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο ότι θα «κλείσει» συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για πάνω από δέκα μήνες.

«Είναι καιρός να συναφθεί η συμφωνία (για την απελευθέρωση) των ομήρων και για να τεθεί σε ισχύ κατάπαυση του πυρρός», είπε η αμερικανίδα αντιπρόεδρος. «Χάθηκαν τόσες ζωές αθώων. Απελπισμένοι και πεινασμένοι άνθρωποι φεύγουν, πάνε από ένα μέρος στο άλλο για να προστατευθούν. Το εύρος των ανθρώπινων δεινών είναι συνταρακτικό», είπε.

«Θα ορθώνω πάντα το ανάστημά μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται», είπε επίσης πάντως.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν κι εγώ εργαζόμαστε για να τερματιστεί ο πόλεμος αυτός κατά τρόπο ώστε το Ισραήλ να είναι ασφαλές, οι όμηροι να αφεθούν ελεύθεροι, τα δεινά στη Γάζα να τερματιστούν και οι Παλαιστίνιοι να μπορέσουν να δουν να γίνεται πραγματικότητα το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, στην ασφάλεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση», διαβεβαίωσε.

Κλείσιμο
Παράλληλα, υποσχέθηκε χθες πως θα σταθεί «σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας και των συμμάχων μας στο NATO» και δεν θα γίνει «φίλη δικτατόρων» αν εκλεγεί τον Νοέμβριο, συνεχίζοντας τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν θα γίνω φίλη τυράννων και δικτατόρων όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που υποστηρίζουν τον Τραμπ, επειδή ξέρουν πως είναι εύκολο να χειραγωγηθεί με κολακείες και χάρες, επειδή ξέρουν ότι δεν θα επιδίωκε ποτέ να λογοδοτήσουν αυταρχικοί ηγέτες, καθώς κι ο ίδιος θέλει να είναι αυταρχικός ηγέτης», είπε η αμερικανίδα αντιπρόεδρος στην ομιλία της αφού αποδέχθηκε το χρίσμα της παράταξής της στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα).

Οικονομία που θα «επιτρέπει σε όλους να πετύχουν»

Η Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε να δημιουργήσει οικονομία που «θα επιτρέπει σε όλους να πετύχουν», που θα προσφέρει «ευκαιρίες», καθώς και να προωθήσει μειώσεις φόρων «για τη μεσαία τάξη» αν αναλάβει την εξουσία κατά τη διάρκεια της εκτενούς ομιλίας της αφού αποδέχθηκε το χρίσμα της παράταξής της κι έγινε η υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στο συνέδριό τους στο Σικάγο.

Η νυν αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε πως πρόθεσή της είναι να δημιουργηθεί οικονομία «όπου ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να ανταγωνίζεται και να τα καταφέρνει, είτε ζει σε αγροτική περιοχή, σε μικρή ή σε μεγάλη πόλη».

Ακόμη, υποσχέθηκε να προωθήσει μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη, τονίζοντας ότι ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ αδιαφορεί γι’ αυτήν.

«Αντί για την αύξηση φόρων του Τραμπ, θα περάσουμε μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη που θα ωφελήσει πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς», είπε, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Η κυρία Χάρις επιχειρηματολόγησε πως τα σχέδια του κ. Τραμπ για αύξηση δασμών θα συνεπάγονταν αυξήσεις τιμών.

Χαρακτήρισε τη βελτίωση της κατάστασης για τη μεσαία τάξη «καθοριστικό στόχο» της δυνητικής προεδρίας της.

Υπόσχεται μεταρρύθμιση του «παρακμασμένου συστήματος για τη μετανάστευση»


Η Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε χθες Πέμπτη, στην ομιλία της με την οποία ολοκληρώνεται το συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος στο Σικάγο, να προωθήσει μεταρρύθμιση του «παρακμασμένου συστήματος για τη μετανάστευση» στις ΗΠΑ, αναφερόμενη στο πολιτικά εκρηκτικό ζήτημα που προβάλλουν κυρίως οι Ρεπουμπλικάνοι σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

«Ξέρω πως μπορούμε να αρθούμε στο ύψος της περήφανης κληρονομιάς μας ως έθνος μεταναστών και να αναμορφώσουμε το παρακμασμένο σύστημα μετανάστευσης» της χώρας, είπε υποσχόμενη να καταρτίσει σχέδιο που θα παίρνει υπόψη τις απόψεις και των δυο μεγάλων κομμάτων και κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ πως απέτυχε στο ζήτημα. «Αρνούμαι να παίξω πολιτικά παιγνίδια με την ασφάλειά μας», συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Ακούστε τον να θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και να προαναγγέλλει υποψηφιότητα - «Χρειάζονται άμεσα αλλαγές» είπε


Financial Times: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αντιδράσει στην συμφωνία Ερντογάν και Πούτιν για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου

Ικαρία: Εντοπίστηκε σπάνιο, δηλητηριώδες έντομο σε παραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης