27 διαφορετικά ανθρωποειδή ρομπότ σε παγκόσμια διάσκεψη στην Κίνα - Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο

27 διαφορετικά ανθρωποειδή ρομπότ σε παγκόσμια διάσκεψη στην Κίνα - Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο

Κάνουν χειρονομίες σε σχήμα καρδιάς, κλείνουν το μάτι με νόημα προς το ακροατήριο, παρασκευάζουν γεύματα και επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στην... καλλιγραφία

robot_china_1
Επιδεικνύοντας σχεδόν όλες τις ανθρώπινες διαδραστικές συμπεριφορές, αλλά και ικανότητες, όπως οι χειρονομίες σε σχήμα καρδιάς, το κλείσιμο των ματιών με νόημα προς το ακροατήριο, η παρασκευή γευμάτων, αλλά και η επίδειξη ικανοτήτων καλλιγραφίας, 27 διαφορετικά ανθρωποειδή ρομπότ μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην παγκόσμια ρομποτική διάσκεψη 2024 World Robot Conference (WRC 2024), που πραγματοποιείται στο Πεκίνο.





Κατά την πρόσφατη περίοδο, εταιρίες που έχουν ηγετική θέση στην τεχνολογία, αλλα και στην καινοτομία συναγωνίζονται δυναμικά στον τομέα της παραγωγής ανθρωποειδών ρομπότ, επιταχύνοντας την πορεία των τεχνολογικών εξελίξεων κι επιτευγμάτων.


Κλείσιμο
robot_china_4
robot_china_3
robot_china_2


Η παγκόσμια αγορά των ανθρωποειδών ρομπότ αναμένεται ότι θα φτάσει στα 154 δισεκατομμύρια δολάρια (138,40 δισεκατομμύρια ευρώ) μέχρι το 2035, σύμφωνα με την εκτίμηση της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.




Η Κίνα από την πλευρά της εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα της βιομηχανικής αλυσίδας παραγωγής που διαθέτει, τα σενάρια για την θετική πορεία της αγοράς στα ανθρωποειδή ρομπότ, τις τράπεζες πληροφοριών, αλλά και τις υποστηρικτικές πολιτικές για την ανάπτυξη του κλάδου που προωθεί το Πεκίνο, εξελισσόμενη σε μία πρωτοποριακή δύναμη διεθνώς, ενώ η παρουσία της είναι αξιοσημείωτη στην παγκόσμια βιομηχανία των ανθρωποειδών ρομπότ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης