Στέλλα Κυριακίδου: Επιστολή στους υπουργούς υγείας της ΕΕ για δωρεά εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων

Στέλλα Κυριακίδου: Επιστολή στους υπουργούς υγείας της ΕΕ για δωρεά εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικοινώνησε με τα κράτη-μέλη

kyriakidou
Eπιστολή προς τους υπουργούς υγείας της ΕΕ για τα σχέδια δωρεάς εμβολίων και θεραπευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της mpox (ευλογιά των πιθήκων), απέστειλε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας.

«Η αλληλεγγύη είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση παγκόσμιων απειλών για την υγεία. Βασιζόμαστε στα κράτη μέλη για να στηρίξουν τους Αφρικανούς εταίρους μας στη διαχείριση» αναφέρει με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Η Στέλλα Κυριακίδου στην επιστολή αναφέρει ότι «αρκετά κράτη μέλη και τρίτες χώρες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να δωρίσουν δόσεις σε πληγείσες χώρες και την Αφρική. Οι ευρωπαϊκές δωρεές θα έχουν πιο άμεσο αντίκτυπο εάν συντονιστούν και διοχετευτούν με τη δοκιμασμένη προσέγγιση Team Europe, όπως έγινε με επιτυχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid 19».

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υπηρεσίες μου απευθύνθηκαν στους εκπροσώπους του συμβουλίου της HERA για να ρωτήσουν σχετικά με την πρόθεσή σας να δωρίσετε εμβόλια και θεραπευτικά φάρμακα για την mpox και τις διαθέσιμες ποσότητες για δωρεά με προθεσμία πριν από τα τέλη Αυγούστου. Όπως γνωρίζετε, υπάρχει μια κοινή σύμβαση-πλαίσιο προμήθειας με την εταιρεία Bavarian Nordic και μπορείτε να προμηθευτείτε περισσότερα εμβόλια mpox και για σκοπούς δωρεάς» προσθέτει η επίτροπος υγείας και ασφάλειας τροφίμων.


Ειδήσεις σήμερα:

Η εικόνα που δημιουργήθηκε από το AI για το πρόσωπο του Ιησού από την Ιερά Σινδόνη

Στο «δόκανο» της εφορίας Ι.Χ, ακίνητα και… πελατολόγιο

27 διαφορετικά ανθρωποειδή ρομπότ σε παγκόσμια διάσκεψη στην Κίνα - Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης