Ναυάγιο στο Παλέρμο: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας διενεργούν οι ιταλικές Αρχές

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας διενεργούν οι ιταλικές Αρχές

Η Εισαγγελία του Termini Imerese εξετάζει τις συνθήκες βύθισης του πολυτελούς σκάφους Bayesian ανοιχτά του Πορτιτσέλο - Αύριο, Σάββατο, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου με περισσότερες λεπτομέρειες

5_6
Ερευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έχουν ξεκινήσει οι ιταλικές Αρχές σε σχέση με το τραγικό ναυάγιο στο Παλέρμο που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Εισαγγελία του Termini Imerese, με επικεφαλής τον Αμπρότζιο Καρτόζιο, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος Bayesian ανετράπη και βυθίστηκε κοντά στο λιμάνι του Πορτιτσέλο λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Οι ερευνητές εξετάζουν τα αδικήματα της «πρόκλησης ναυαγίου και πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας» εις βάρος «αγνώστων προσώπων», σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.

Οι Εισαγγελείς θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αύριο το πρωί, κατά την οποία αναμένεται να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνά τους.

Κλείσιμο
Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα και επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι, τα τελευταία 24ωρα, τα αίτια πίσω από τη βύθιση της θαλαμηγού του μεγιστάνα Μάικλ Λιντς - που είναι μεταξύ των νεκρών - αποτελούν αντικείμενο εικασιών. Διάφορες θεωρίες έχουν διατυπωθεί από ειδικούς σχετικά με το τι προκάλεσε το τραγικό ναυάγιο, με τον CEO της εταιρείας που το κατασκεύασε να μιλά για «πολλαπλά ανθρώπινα λάθη».

Tι ψάχνουν οι ερευνητές

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι Ιταλοί ερευνητές εξετάζουν βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη νύχτα της καταιγίδας και δείχνουν τα τελευταία λεπτά του πλοίου, καθώς και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του λιμανιού.

Ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Palermo Today μεταδίδει ότι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής έχουν επισκεφθεί όλα τα σπίτια και τους δημόσιους χώρους με κάμερες που είναι στραμμένες προς τη θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε το Bayesian. 

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας βρίσκονται επίσης οι ενέργειες και οι αποφάσεις του 51χρονου καπετάνιου του Bayesian, Τζέιμς Κάτφιλντ, και του αμέσως επόμενου στην ιεραρχία του σκάφους, του 22χρονου Μάθιου Γκρίφιθ. 

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, οι Εισαγγελικές Αρχές συνάντησαν τον Κάτφιλντ και μίλησαν μαζί του για τουλάχιστον δύο ώρες, θέτοντάς του ερωτήματα.




Συνεχίζονται οι έρευνες για τη Χάνα Λιντς

Σήμερα το πρωί επαλήφθηκαν - μετά από παύση μερικών ωρών - οι έρευνες για το τελευταίο αγνοούμενο άτομο του ναυαγίου, τη 18χρονη Χάνα Λιντς.

Οι δύτες ανέσυραν εχθές και τον πέμπτο νεκρό από τους έξι αγνοούμενους στο ναυάγιο του σούπερ γιοτ. Την Τετάρτη είχαν ανασύρει άλλα τέσσερα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος. 

Σύμφωνα με το Reuters, η σορός που ανασύρθηκε εχθές, Πέμπτη, ανήκει στον Μάικ Λιντς, ενώ την Τετάρτη ανασύρθηκαν οι σοροί του προέδρου της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, του δικηγόρου της Clifford Chance Κρις Μορβίλο, και των δύο συζύγων τους, ενώ αγνοούμενη παραμένει μόνο η 18χρονη κόρη του Λιντς, Χάνα.

Ένα ακόμη άτομο, ο σεφ του σκάφους, είχε ανασυρθεί νεκρός τη μέρα της βύθισης του Bayesian.

Η Αντζελα Μπακάρες, σύζυγος του Μάικ Λιντς, είχε διασωθεί τις πρώτες ώρες μετά τη βύθιση, μαζί με άλλους 15 επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι η πολύτελής θαλαμηγός, στην οποία ο Βρετανός μεγιστάνας Λιντς είχε προσκαλέσει συνεργάτες και φίλους για να γιορτάσει την πρόσφατη απαλλαγή του από κατηγορίες απάτης, βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά στο βυθό της θάλασσας όταν χτυπήθηκε από ξαφνική κακοκαιρία τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.



Ειδήσεις σήμερα:

Η εικόνα που δημιουργήθηκε από το AI για το πρόσωπο του Ιησού από την Ιερά Σινδόνη

Στο «δόκανο» της εφορίας Ι.Χ, ακίνητα και… πελατολόγιο

27 διαφορετικά ανθρωποειδή ρομπότ σε παγκόσμια διάσκεψη στην Κίνα - Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης