Σερβία-Βοσνία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους μετά τη βύθιση σκάφους με μετανάστες στον ποταμό Δρίνο

Διασώστες εντόπισαν 10 σορούς, ανάμεσα σε αυτές και μία ενός βρέφους 9 μηνών και της μητέρας του - Πολλές δεκάδες μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να διασχίσουν τον Δρίνο

Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μία ημέρα μετά το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στον ποταμό Δρίνο, στα σύνορα μεταξύ της Σερβίας και της Βοσνίας, δήλωσαν αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Διασώστες εντόπισαν χθες Πέμπτη 10 πτώματα, ανάμεσά τους και αυτό ενός βρέφους 9 μηνών και της μητέρας του, επεσήμανε η αστυνομία της Σερβίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο πλοιάριο επέβαιναν περίπου 25 άνθρωποι όταν ανατράπηκε κοντά στην Λιουμποβίγια της Σερβίας, χώρα διέλευσης στην «οδό των Βαλκανίων» την οποία ακολουθούν οι μετανάστες για να φτάσουν στην ΕΕ.

Μετά το δυστύχημα η αστυνομία και η πυροσβεστική εντόπισαν 18 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 3 παιδιά, που κατάφεραν να φτάσουν στην όχθη του ποταμού.

Η Πολιτική Προστασία των Σέρβων της Βοσνίας δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των μεταναστών.

Σχεδόν 100.000 μετανάστες, εκ των οποίων 20.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι, ακολούθησαν το 2023 «την οδό των Βαλκανίων», έναντι 144.000 το 2022, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex.

Πολλές δεκάδες μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να διασχίσουν τον Δρίνο, ποταμό που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ της Σερβίας και της Βοσνίας.

Περισσότερο από ένα εκατομμύρια μετανάστες, από αφρικανικές και ασιατικές χώρες, έχουν διασχίσει τη Σερβία από το 2015, στην πλειονότητά τους εκείνη τη χρονιά στη διάρκεια του μεγάλου κύματος μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τη σερβική κυβέρνηση.

Από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο φέτος η τοπική αστυνομία έχει καταγράψει σχεδόν 10.400 παράνομες εισόδους στη χώρα, μείωση κατά σχεδόν 70% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Πρόκειται κυρίως για πολίτες Συρίας, Αφγανιστάν, Τουρκίας, Μαρόκου και Πακιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Η εικόνα που δημιουργήθηκε από το AI για το πρόσωπο του Ιησού από την Ιερά Σινδόνη

Στο «δόκανο» της εφορίας Ι.Χ, ακίνητα και… πελατολόγιο

27 διαφορετικά ανθρωποειδή ρομπότ σε παγκόσμια διάσκεψη στην Κίνα - Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr