Ρωσία: Κρατούμενοι έπιασαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε φυλακή στο Βόλγκογκραντ

Ρωσία: Κρατούμενοι έπιασαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε φυλακή στο Βόλγκογκραντ

Οι κρατούμενοι φέρεται να έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος

russia_volgorod
Κατάσταση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε φυλακή στη ρωσική περιφέρεια Βόλγκογκραντ, με κρατούμενους, που φέρεται να έχουν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, να έχουν παγιδεύσει σωφρονιστικούς υπαλλήλους.



Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει τουλάχιστον δύο επιτιθέμενους, ο ένας από τους οποίους είπε πως είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και πήραν τον έλεγχο της φυλακής στην πόλη Σουροβίκινο. Τουλάχιστον τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι με στολή φαίνονται να κείτονται στο πάτωμα ή να κάθονται μέσα σε λίμνες αίματος.

«Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της πειθαρχικής επιτροπής στη σωφρονιστική αποικία στην περιοχή του Βόλγκογκραντ, αρκετοί κρατούμενοι πήραν ομήρους»
, σύμφωνα με όσα ανέφερε το γραφείο Τύπου της αρμόδιας υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο RIA Novosti, προσθέτοντας πως υπάρχει και τουλάχιστον ένας νεκρός.

«Επί του παρόντος, λαμβάνονται μέτρα για την απελευθέρωση των ομήρων», σημείωσε η υπηρεσία, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κλείσιμο
Πληροφορίες που διακινούνται χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως οι δράστες είναι τέσσερα άτομα, ενώ έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Απροσδιόριστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών και των ομήρων. 

Η φυλακή στην πόλη Σουροβίκινο θεωρείται σωφρονιστική αποικία "αυστηρού καθεστώτος" με χωρητικότητα έως και 1.241 ανδρών κρατουμένων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της σωφρονιστικής υπηρεσίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινάει η παραγωγή των νέων Canadair για την ΕΕ - Επτά νέα αεροσκάφη παίρνει η Ελλάδα, θα επιχειρούν και νύχτα

Εντοπίστηκε η σορός της Χάνα Λιντς - Ήταν η τελευταία αγνοούμενη από το ναυάγιο στο Παλέρμο


Συνελήφθη 66χρονος που απείλησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης