Γαλλία: «Μετά από δύο μήνες, ο Μακρόν έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έχασε τις εκλογές», λέει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο

Γαλλία: «Μετά από δύο μήνες, ο Μακρόν έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έχασε τις εκλογές», λέει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο

Να βγει η χώρα από το πολιτικό «αδιέξοδο» των έξι εβδομάδων ζητά το Νέο Λαϊκό Μέτωπο - Ο πρόεδρος απέρριψε την πρότασή τους να αναλάβει το αξίωμα η Λουσί Καστέ

france-arthrou
Οι ηγέτες του Νέου Λαίκού Μετώπου, του αριστερού συνασπισμού που κέρδισε τις γαλλικές εκλογές φέτος, δήλωσαν «εξαιρετικά ικανοποιημένοι», έπειτα από τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ξεκίνησε την πρώτη από μια σειρά διαβουλεύσεων με στόχο τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο επιθυμεί ο πρόεδρος να ορίσει τον υποψήφιο πρωθυπουργό του για να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο των έξι εβδομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι το Νέο Λαϊκό Μέτωπο είχε προτείνει να διοριστεί πρωθυπουργός η υποψήφιά του Λουσί Καστέ, μια 37χρονη υψηλόβαθμη δημόσια λειτουργός, πρόταση την οποία, ωστόσο, Μακρόν απέρριψε, λέγοντας ότι ήθελε έναν κυβερνητικό ηγέτη με «ευρεία και σταθερή» υποστήριξη για να αποφύγει μια κοινοβουλευτική ψήφο δυσπιστίας που θα προκαλούσε περαιτέρω πολιτικό χάος.

Μετά την ωριαία συνάντηση στο το πρωί της Παρασκευής 23 Αυγούστου, οι εκπρόσωποι του αριστερού συνασπισμού εκτίμησαν ότι οι συνομιλίες, οι οποίες προβλεπόταν να είναι τεταμένες, ήταν θετικές, ακόμη και αν ο Μακρόν δεν έχει ακόμη ορίσει πρωθυπουργό. «Μετά από δύο μήνες, ο πρόεδρος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έχασε τις εκλογές», δήλωσε ο Μανουέλ Μπομπάρ, του αριστερού κόμματος La France Insoumise (Η Γαλλία χωρίς τόξο), ο οποίος αποτελεί μέλος του συνασπισμού, σε δήλωση που παραθέτει ο Guardian. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο Μακρόν θα πρέπει να ενεργήσει ως «διαιτητής ... όχι ως εκλέκτορας».

Κλείσιμο
Η Γαλλία βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο από τις αρχές Ιουλίου, αφού στις βουλευτικές εκλογές δεν προέκυψε πλειοψηφία. Η ψηφοφορία χώρισε την Assemblée Nationale, την κάτω βουλή του κοινοβουλίου, σε τρία περίπου ίσα μπλοκ -αριστερό, κεντρικό (με επικεφαλής των πρώην πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ) και ακροδεξιό- κανένα από τα οποία δεν διαθέτει λειτουργική πλειοψηφία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή άνω των 8,5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου

ΣΥΡΙΖΑ: 184 στελέχη ζητούν παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά τις καταγγελίες Πολάκη

Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Το φιλί της με την Τζένα Ορτέγκα στο βιντεοκλίπ του «Taste»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης