Ιταλία: Άνδρας ομολόγησε ότι σκότωσε τέσσερις ηλικιωμένους που φρόντιζε

«Ήθελα να βάλω τέλος στα βάσανά τους» είπε στους αστυνομικούς όταν παραδόθηκε - Αύξανε τις δόσεις των φαρμάκων τους

Ένας 48χρονος Ιταλός κατηγορείται για τον φόνο τεσσάρων ηλικιωμένων ασθενών, τους οποίους φρόντιζε τα τελευταία 10 χρόνια, αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ.

Ο Μάριο Εουτίτσια παρουσιάστηκε την Πέμπτη με δικηγόρο σε σταθμό καραμπινιέρων στην Καζέρτα, στη νότια Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, τους οποίος φρόντιζε.



«Θέλω κάποιος να με συλλάβει. Συνεχίζοντας να εργάζομαι, πιθανόν θα το έκανα ξανά», είπε, σύμφωνα με την Corriere della Sera. «Ήθελα να βάλω τέλος στα βάσανά τους», είπε επίσης, αναφέρει η La Repubblica.

Όπως γράφει η Corriere, και οι τέσσερις ηλικιωμένοι έπασχαν από καρκίνο. Ο Εουτίτσια φέρεται να τους σκότωσε αυξάνοντας κατά πολύ τη δόση των φαρμάκων που λάμβαναν, όπως αντικαρκινικά, αναλγητικά και ηρεμιστικά.

Στο παρελθόν ο Εουτίτσια είχε φροντίσει περίπου 30 ηλικιωμένους, οπότε οι αρχές ερευνούν αν ο άνδρας σχετίζεται με ακόμη περισσότερους θανάτους.

Δύο από τα θύματά του ταυτοποιήθηκαν, ένας 95χρονος που πέθανε στις 4 Μαρτίου και ένας 88χρονος που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2023, αλλά οι θάνατοι δεν θεωρήθηκαν ύποπτοι δεδομένης της κατάστασης της υγείας τους.

Οι άλλοι δύο θάνατοι, για τους οποίους κατηγορείται, συνέβησαν το 2014 στην πόλη Λατίνα, σε κοντινή απόσταση από τη Ρώμη, για την ώρα όμως τα θύματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Από τις έρευνες που διεξήγαγαν οι καραμπινιέροι προέκυψε επίσης ότι ο 47χρονος είχε πολλές προηγούμενες καταδίκες για εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας,

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή άνω των 8,5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου

ΣΥΡΙΖΑ: 184 στελέχη ζητούν παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά τις καταγγελίες Πολάκη

Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Το φιλί της με την Τζένα Ορτέγκα στο βιντεοκλίπ του «Taste»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr