Εκλογές ΗΠΑ 2024: Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. αναστέλλει τον αγώνα για τις εκλογές και στηρίζει τον Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. αναστέλλει τον αγώνα για τις εκλογές και στηρίζει τον Τραμπ

Σε συνέντευξή Τύπου ο ανεξάρτητος υποψήφιος είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα εγκατατέλειψε τις αξίες του

trump-kennedy-arthrou
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αποφάσισε να αναστείλει τον αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες κατέβαινε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, και να στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο ίδιος την Παρασκευή.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές σε ορισμένες πολιτείες τα χαρτιά για την στήριξη της υποψηφιότητας του Τραμπ.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα ήταν το «σπίτι» του από μικρό παιδί. Ήταν «το κόμμα του πατέρα μου, του θείου μου, το κόμμα στο οποίο ορκίστηκα τη δική μου πίστη, πριν καν φτάσω σε ηλικία για να ψηφίσω».

Πρόσθεσε ότι οι Δημοκρατικό μάχονταν «ενάντια στον αυταρχισμό, στη λογοκρισία, στην αποικιοκρατία, στον ιμπεριαλισμό και τους άδικους πολέμους. Ήμασταν το κόμμα της εργασίας».

Κλείσιμο
Κατά τον Κένεντι, αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια: «Είχε γίνει το κόμμα του πολέμου, της λογοκρισίας, της διαφθοράς, των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, της μεγάλης τεχνολογίας... και του μεγάλου χρήματος.

» Όταν εγκατέλειψε τη δημοκρατία ακυρώνοντας τις προκριματικές εκλογές για να αποκρύψει την νοητική παρακμή του εν ενεργεία προέδρου, εγκατέλειψα το κόμμα για να κατέβω ως ανεξάρτητος». Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του είπε ότι «σε ένα δίκαιο σύστημα, θα είχα κερδίσει τις εκλογές».

Τόνισε ότι «δεν τερματίζω την εκστρατεία μου, απλώς την αναστέλλω» και εξήγησε ότι «το όνομά μου θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο στις περισσότερες πολιτείες».

Αυτό σημαίνει, με τα λόγια του ίδιου, «αν ζείτε σε μια πολιτεία όπου επικρατούν οι Δημοκρατικοί, μπορείτε να με ψηφίσετε χωρίς να βλάψετε ή να βοηθήσετε τον πρόεδρο Τραμπ ή την αντιπρόεδρο Χάρις. Σε περίπου 10 πολιτείες-πεδία μάχης, όπου η παρουσία μου θα έκανε “ζημια”, θα αφαιρέσω το όνομά μου και έχω ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και καλώ τους ψηφοφόρους να μην με ψηφίσουν».

Σε ό,τι αφορά τους λόγους για τους οποίους στήριξε τον Τραμπ είπε ότι «ήταν η ελευθερία του λόγου, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο πόλεμος κατά των παιδιών μας».

Κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι έχουν στο στόχαστρο τον Τραμπ «γιατί δεν έχουν πολιτικές». Επισήμανε ακόμη ότι στο συνέδριο των Δημοκρατικών είχε αναφερθεί το όνομα του Τραμπ 147 φορές μόνο την πρώτη ημέρα, ενώ αντίστοιχα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών αναφέρθηκε το όνομα του Μπάιντεν μόλις δύο φορές σε τέσσερις ημέρες.

Ευχαρίστησε, τέλος, όσους εργάστηκαν για την προεκλογική εκστρατεία μαζί του, λέγοντας ότι η εργασία τους ισοδυναμεί «με θαύμα» γιατί «διαψεύσατε όλους τους ειδήμονες που έλεγαν ότι δεν γίνεται».



Ειδήσεις σήμερα:

Λινού: Παρέδωσα όλα τα στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis στον Κασσελάκη, θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη


Παλέρμο: Πώς θα γίνει η έρευνα για ανθρωποκτονία για το ναυάγιο - Συγκινητικό μήνυμα της αδελφής της Χάνα Λιντς

Ανδρέας Μπάρκουλης: Η αδημοσίευτη φωτογραφία του με αφορμή τα οκτώ χρόνια από τον θάνατό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης