ΗΠΑ: Παραπέμφθηκε σε δίκη ο άνθρωπος που σκηνοθέτησε το θάνατό του και διέφυγε από τη χώρα

Ο Νίκολας Ρόσι αναγνωρίστηκε σε νοσοκομείο της Γλασκώβης κατά τη διάρκεια θεραπείας για το COVID-19 - Χρησιμοποιούσε πολλά ψευδώνυμα για να αποφύγει την καταδίκη

Αποφασίστηκε από δικαστή της Γιούτα την Πέμπτη, 22 Αυγούστου, ότι ο Νίκολας Ρόσι, ένας άνδρας που κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε τον θάνατό του και διέφυγε από τις ΗΠΑ για να αποφύγει τις κατηγορίες για βιασμό, θα δικαστεί, καθώς πλέον η εισαγγελία κατέχει αρκετά στοιχεία για να τον παραπέμψει σε μια ένορκη δίκη

Ο 37χρονος πλέον Ρόσι κατηγορείται για το βιασμό της 26χρονης πρώην συντρόφου του, μετά από καυγά στην κομητεία Σολτ Λέικ το 2008.

Επιπλέον, ο Ρόσι παρουσιάζεται ως κατηγορούμενος και σε άλλη μια υπόθεση, στην οποία φέρεται να βίασε μια 21χρονη γυναίκα στο Όρεμ της Γιούτα την ίδια χρονιά και δεν αναγνωρίστηκε ως ύποπτος για περίπου μια δεκαετία, λόγω καθυστέρησης στο εργαστήριο που εξέταζε το DNA του. 

Όπως αναφέρει το CNN, ο Ρόσι, το νόμιμο όνομα του οποίου είναι Νίκολας Αλαχβερντιάν, έχει χρησιμοποιήσει διάφορα ψευδώνυμα και έχει δηλώσει ότι ήταν ορφανός από την Ιρλανδία,  με το όνομα Άρθουρ Νάιτ που δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του σε αμερικανικό έδαφος και ότι προσπαθούσαν να τον παγιδεύσουν. 

Σκηνοθέτησε το θάνατό του, αλλά τον ανακάλυψαν σε νοσοκομείο της Σκωτίας

Ο Αμερικανός καταζητούμενος μεγάλωσε σε ανάδοχες οικογένειες στο Ρόουντ Άιλαντ και είχε επιστρέψει στην πολιτεία προτού σκηνοθετήσει τον θάνατό του και διαφύγει από τη χώρα.



Μια νεκρολογία που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο υποστήριξε ότι ο Ρόσι πέθανε στις 29 Φεβρουαρίου 2020 από λέμφωμα non-Hodgkin σε προχωρημένο στάδιο.

Οι αρχές και η πρώην ανάδοχη οικογένειά του αμφισβήτησαν τον θάνατό του.

Ο Ρόσι συνελήφθη στη Σκωτία το 2021, αφού αναγνωρίστηκε σε νοσοκομείο της Γλασκώβης κατά τη διάρκεια θεραπείας για το COVID-19. Έχασε την έφεση για την έκδοσή του τον Δεκέμβριο του 2023.

Τα δικαστικά έγγραφα της κομητείας Γιούτα δείχνουν ότι ο Ρόσι κατηγορείται επίσης για σεξουαλική επίθεση, παρενόχληση και πιθανή απαγωγή στο Ρόουντ Άιλαντ, το Οχάιο και τη Μασαχουσέτη, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό μέσο KTVX-TV.


Ειδήσεις σήμερα:

Λινού: Παρέδωσα όλα τα στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis στον Κασσελάκη, θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη


Παλέρμο: Πώς θα γίνει η έρευνα για ανθρωποκτονία για το ναυάγιο - Συγκινητικό μήνυμα της αδελφής της Χάνα Λιντς

Ανδρέας Μπάρκουλης: Η αδημοσίευτη φωτογραφία του με αφορμή τα οκτώ χρόνια από τον θάνατό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr