Επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ στη Γερμανία - Τουλάχιστον τρεις νεκροί και τέσσερις σοβαρά τραυματίες (βίντεο)

Επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ στη Γερμανία - Τουλάχιστον τρεις νεκροί και τέσσερις σοβαρά τραυματίες (βίντεο)

Ένας άνδρας μαχαίρωσε τυχαία περαστικούς σε φεστιβάλ στο Σόλινγκεν - Ο δράστης με «αραβικά χαρακτηριστικά» διαφεύγει τη σύλληψη - Οι αρχές κατατάσσουν το έγκλημα ως τρομοκρατική επίθεση

solingen-m
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση με μαχαίρι εναντίον διερχόμενων στο Φεστιβάλ του Σόλινγκεν, στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία.

Ο δράστης –με «αραβικά χαρακτηριστικά», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η εφημερίδα Bild– διαφεύγει τη σύλληψη ως τώρα.  Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή.

Η επίθεση έγινε σε φεστιβάλ κατά τους εορτασμούς για την 650ή επέτειο της πόλης Σόλινγκεν Γερμανία, σύμφωνα με την αστυνομία. Η Bild αναφέρει ότι οι νεκροί είναι τρεις και 9 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση. Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οι νεκροί είναι τρεις και ανακοίνωσε πως οι τραυματίες είναι 4 και όχι 9. Νωρίτερα  η «Solinger Tageblatt» είχε αναφέρει πως η υπηρεσία διάσωσης έδινει μάχη για τη ζωή εννέα ανθρώπων. 

Ο άνδρας φέρεται να μαχαίρωσε ένα από τα θύματά του στον λαιμό. Γι' αυτό οι αρχές κατατάσσουν το έγκλημα ως τρομοκρατική επίθεση.

Σε βίντεο που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκεπασμένοι με λευκό σεντόνι.





Σύμφωνα με την Bild γύρω στις 9.45 μ.μ. (τοπική ώρα· 22:45 ώρα Ελλάδας), ένας άνδρας μαχαίρωσε τυχαία περαστικούς στο φεστιβάλ της πόλης στο Σόλινγκεν. Δεκάδες διασώστες είναι αυτή τη στιγμή απασχολημένοι με την φροντίδα των τραυματιών. 

Ο δράστης, σύμφωνα με μαρτυρίες, άνδρας με αραβική εμφάνιση, βρίσκεται σε φυγή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το όπλο της δολοφονίας ήταν πιθανότατα ένα μαχαίρι. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις. Παραμένει άγνωστο το κίνητρο της επίθεσης.


Η αστυνομία σήμανε «ύψιστο συναγερμό», απέκλεισε την περιοχή και η ειδική μονάδα SEK αναζητά τον δράστη με τη συνδρομή ελικοπτέρων.




Σύμφωνα με το «Solinger Tageblatt», ο DJ Topic έπαιζε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Πριν από αυτό, η συναυλία του συγκροτήματος See You στην Mühlenplatz είχε ήδη ακυρωθεί. Χιλιάδες επισκέπτες ακολούθησαν το αίτημα να αποχωρήσουν από την πλατεία με ηρεμία και να μην πανικοβληθούν.

Το Σόλινγκεν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία γιορτάζει τα 650α γενέθλιά του στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο με ένα «Φεστιβάλ Διαφορετικότητας». Σε τρεις ημέρες αναμένονται 80.000 επισκέπτες.



Ειδήσεις σήμερα:

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή άνω των 8,5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου

ΣΥΡΙΖΑ: 184 στελέχη ζητούν παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά τις καταγγελίες Πολάκη

Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Το φιλί της με την Τζένα Ορτέγκα στο βιντεοκλίπ του «Taste»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης