Αλέν Ντελόν: Ολοκληρώθηκε η κηδεία στο ιδιωτικό του παρεκκλήσι - Χωρίς κινητά οι 40 παρευρισκόμενοι

Απούσα η τελευταία σύντροφός του έπειτα από αίτημα των παιδιών του - Πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από τον χώρο της ταφής, αφήνοντας λουλούδια και τραγουδώντας για τον ηθοποιό

Στον κήπο της εξοχικής του κατοικίας, ενταφιάστηκε σήμερα το απόγευμα, υπό βροχή, ο Αλέν Ντελόν, σε κλίμα «απόλυτης ιδιωτικότητας» (τουλάχιστον εντός του χώρου της τελετής), σύμφωνα με την επιθυμία των τριών παιδιών του.

Μια προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα 40 ατόμων είχε προσκληθεί στην τελετή που ξεκίνησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το BFMTV και είχαν λάβει εντολή να μην τραβήξουν φωτογραφίες εντός του χώρου και να σφραγίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα σε πλαστικές σακούλες. Επιπλέον, η τοπική νομαρχία είχε απαγορεύσει την πτήση αεροσκαφών και drones πάνω από τον χώρο της ταφής.



Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο της ταφής, κρατώντας φωτογραφίες του διάσημου ηθοποιού και αφήνοντας λουλούδια. Μάλιστα, κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ντελόν και τραγούδησαν το «Paroles, paroles», που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος μαζί με την Dalida.



Ο Γάλλος ηθοποιός, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 88 ετών, είχε ζητήσει ρητά να μην υπάρξει εθνικός φόρος τιμής, επιμένοντας ότι ήθελε να ταφεί «όπως οποιοσδήποτε άλλος».



Μετά από σχετική ειδική άδεια από τον τοπικό νομάρχη, ο Ντελόν ετάφη στο παρεκκλήσι που είχε χτίσει στο La Brûlerie, το κτήμα στην κοινότητα Ντουσί του Λουαρέ, 85 μίλια νοτιοανατολικά του Παρισιού, το οποίο αγόρασε τη δεκαετία του 1970, ενώ εκεί έκλεισε τα μάτια του για τελευταία φορά. Το παρεκκλήσι βρίσκεται στο κτήμα των σχεδόν 300 στρεμμάτων, μεγάλο μέρος του οποίου είναι δασική έκταση, όπου ο Ντελόν έθαψε τουλάχιστον 35 από τα κατοικίδια σκυλιά του.



Στα ακόλουθα βίντεο διακρίνονται οι δύο γιοι του, Άντονι και Αλέν-Φαμπιέν να συνομιλούμν με κόσμο έξω από το κτήμα



Ο Ντελόν είχε ζητήσει να ταφεί μαζί του και ο σύντροφός του «στο τέλος της ζωής του», ένα βελγικό μαλινουά που ονομαζόταν Λούμπο. Μετά από διαμαρτυρίες των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, τα τρία παιδιά του ηθοποιού, ο Άντονι, 59 ετών, η Ανούκα, 33 ετών, και ο Αλέν-Φαμπιέν, 30 ετών, συμφώνησαν να κρατήσουν ζωντανό τον σκύλο εντός της οικογένειας.



Δεν είναι σαφές ακόμα ποιος θα κρατήσει τον Λούμπο και πού, καθώς τα τρία παιδιά έχουν εμπλακεί σε μια πικρή δημόσια διαμάχη για τον πατέρα τους τους τελευταίους μήνες.



Επιπλέον, η οικογένεια απαγόρευσε στη σύντροφο του Ντελόν τα τελευταία χρόνια της ζωής του, την 66χρονη Χιρόμι Ρόλιν, να παρευρεθεί στην ιδιωτική τελετή, όπως αποκάλυψε η ίδια. Εξάλλου, τα παιδιά του ηθοποιού είχαν απομακρύνει την 66χρονη από το σπίτι της οικογένειας τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους.



Ο Ντελόν είχε επίσης ζητήσει να τελεστεί νεκρώσιμη λειτουργία από τον 82χρονο καθολικό ιερέα Μονσινιόρ Ζαν-Μισέλ Ντι Φάλκο, πρώην επίσκοπο στη νοτιοανατολική Γαλλία και μακροχρόνιο φίλο του. Ο Ντι Φάλκο επέβλεψε το 2017 την κηδεία της ηθοποιού Μιρέιγ Νταρκ, συντρόφου του Ντελόν μεταξύ 1968 και 1983 και της γυναίκας που περιέγραψε ως «τον έρωτα της ζωής μου». Βοήθησε επίσης στην κηδεία του πρώην προέδρου Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν το 2020.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Χάνα Λιντς βρέθηκε μόνη στην καμπίνα της στο μοιραίο Bayesian, χωριστά από τον πατέρα της και τις άλλες σορούς

Συνελήφθη ένας ύποπτος για την αιματηρή επίθεση με τους 3 νεκρούς σε φεστιβάλ στη Γερμανία

Θρήνος για τον 22χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο με γουρούνα στην Άνδρο - «Δεν φορούσε κράνος», λέει ο πατέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr